Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bewezen: vandaag is het de mínst romantische dag van het jaar

Bewezen: vandaag is het de mínst romantische dag van het jaar

Bewezen: vandaag is het de mínst romantische dag van het jaar

Hoewel de stortvloed aan romantische komedies en aandoenlijke kerstreclames doet vermoeden dat dit de meest romantische tijd van het jaar is, blijkt het tegendeel waar te zijn.

Britse datingsite E-Harmony kwam namelijk conclusie dat 14 december, vandaag dus, de minst romantische dag van het jaar is. De site doopt vandaag om die reden ‘anti-Valentijnsdag’.

Het lijkt misschien een wat willekeurige bewering, maar het bureau deed wel degelijk onderzoek. Zo werden onder andere statistieken van social media, data van Google Trend en cijfers van verschillende datingsites vergeleken. Aan de hand van deze cijfers kon worden geconstateerd dat interesse in daten in het algemeen 30% lager ligt dan het gemiddelde op 14 december. Mensen zouden in december minder op date gaan, of zelfs helemaal niet.

Geen geld en geen tijd

Volgens E-Harmony heeft deze ‘dating-stop’ vooral te maken met verplichtingen op het werk en financiële aspecten. Wie heeft er inderdaad tussen de nieuwe kerstoutfits, cadeaus voor moeder, schoonmoeder, grootouders én pasgeboren neefje nog budget om glazen wijn van 6 euro te gaan drinken in een of andere hippe Amsterdamse pop-up wijnbar annex houtzagerij?

Single ladies kunnen vandaag dus het beste Tinder even laten voor wat het is en uitkijken naar Oudejaarsavond: volgens E-Harmony is dat namelijk de meest romantische dag van het jaar, na Valentijnsdag. Begrijpelijk: het is wel zo fijn om op middernacht iemand te hebben om eens goed te zoenen.

 

Lees ook:

Bron: Grazia UK, afbeeldingen via giphy