Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bewezen: stellen die het huishouden verdelen hebben vaker seks!

Bewezen: stellen die het huishouden verdelen hebben vaker seks!

Relaties & opgebiecht
Bewezen: stellen die het huishouden verdelen hebben vaker seks!

Yes! Is jouw partner een domestic god, dan weet je dit waarschijnlijk al lang. Maar heeft hij nog een duwtje in de rug nodig om iets vaker de stofzuiger te pakken, dan zul je blij zijn met dit onderzoek. Want: stelletjes die de huishoudelijke taken verdelen hebben meer seks. Als hij nou nog geen zin krijgt om de was te doen, dan weten wij het ook niet meer!

Volgens een studie die op 20 juni gepubliceerd werd in het Journal of Marriage and Family zouden koppels die huishoudelijke taken delen, ook vaker de lakens delen. Onderzoekers van de University of Utah lieten stelletjes een enquête invullen, en wat blijkt: in relaties waar de vrouw het grootste deel van de huishoudelijke taken op zich neemt, hebben de stelletjes gemiddeld 5 keer per maand seks. Stelletjes die de huishoudelijk taken gelijk verdeeld hebben, hebben gemiddeld zo’n 6,8 keer per maand seks.

De verklaring hiervoor zou zijn dat de koppels die gelijkheid nastreven in hun relatie gelukkiger zijn, en omdat ze gelukkiger zijn, hebben ze ook meer seks. En omdat de taken eerlijk verdeeld zijn, hebben ze ook meer tijd over om van elkaar te genieten. Klinkt ons dus als een win-win situatie in de oren! De enige vraag die ons nog rest, is natuurlijk: wat is het effect op je seksleven als de man bijna al het huishoudelijke werk doet?

Bron: Flair.be Originele tekst: Elke Spelters

Lees ook:

Is jouw vriend linkshandig? Dan heb je geluk!

Zo veel seks hebben pasgetrouwde koppels tijdens hun huwelijksnacht!

10 tips om op een goede manier aan je nieuwe relatie te beginnen

 

Shoppen is altijd een goed idee