Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bewezen! Samen Netflix kijken is goed voor je relatie

Bewezen! Samen Netflix kijken is goed voor je relatie

Bewezen! Samen Netflix kijken is goed voor je relatie

Misschien maak je je soms een beetje zorgen om je relatie – toen jullie net samen waren, was het groots, meeslepend en keken jullie nóóit tv. Sterker nog, jullie konden geen film uitzitten zonder elkaar te bespringen. Tegenwoordig bespringen jullie elkaar niet eens om de afstandsbediening (die is uiteraard gewoon van jou) en staat seks alleen nog maar op het programma na de aftiteling van Suits. Of niet.

Toch is dat niets om je zorgen om te maken. Het is hartstikke normaal dat de spanning van het begin er na verloop van tijd wat af gaan en bovendien, het is juist goed voor je relatie om samen een serie te volgen.

Vrienden

Volgens een studie zou samen een serie kijken namelijk kunnen compenseren voor ‘de leegte’ in jullie relatie, en daarmee bedoelen ze: jullie gebrek aan gemeenschappelijke vrienden of interesses.

Dat klinkt heel drastisch, maar het kan makkelijk dat jullie vrienden simpelweg niet echt overlappen en dat jullie weinig gedeelde interesses hebt. Bijvoorbeeld als je wel graag samen op reis gaat, of juist gewoon heel graag samen woont, maar hij bijvoorbeeld het liefst enorm culinair uit eten gaat en jij je vrije tijd het liefst spendeert aan tuinieren.

Sociale identiteit

Dat hoeft voor je relatie helemaal geen probleem te vormen, mits je een bepaalde gedeelde sociale identiteit hebt. Als jullie vriendenkringen totaal niet overlappen, omdat hij jouw vrienden een bende bloemplantende hippies vindt, en jij de zijne een zooitje elitaire snobs die over niks anders dan Beaujolais en schuimpjes kunnen neuzelen, kan dat wel eens probleem vormen.

Gelukkig kan samen een serie kijken (of hetzelfde boek lezen natuurlijk) uitkomst bieden. Hoe vreemd het ook mag klinken, die fictieve personages vervangen jullie gedeelde vriendengroep en dat schept een speciale band. Dus ga vooral door met je verheugen op een nieuwe aflevering van Narcos – en geef je vriend stevig op z’n donder als ‘ie weer een aflevering zonder jou heeft gekeken. Dat verzwakt jullie gezamelijke band, ja!

 

 

Lees ook:

Bron: SAGE via The Zoe Project