Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bewezen: niets is sterker dan de band tussen moeder en dochter

Bewezen: niets is sterker dan de band tussen moeder en dochter

Bewezen: niets is sterker dan de band tussen moeder en dochter

Is je moeder de eerste die je belt als je advies nodig hebt over wat dan ook? Of wil je even je ei kwijt, en is zij de persoon die jou als geen ander begrijpt? Niet gek, zo bewijst de wetenschap. De band tussen moeder en dochter zou namelijk het sterkst zijn van allemaal.

Lees ook: Dit is waarom je geen enkele aflevering van De Luizenmoeder mag missen!

Hoe goed je het ook kunt vinden met je vader, broers en zussen; soms wil je gewoon even niemand anders spreken dan je moeder. En volgens wetenschappers komt dat doordat er geen enkele familieband zo sterk is als die tussen moeder en dochter, zo staat er gepubliceerd in Journal of Neuroscience.

Emoties

Uit het onderzoek blijkt dat moeders en dochters elkaar beter begrijpen, en zich beter kunnen inleven in elkaars emoties. Dit zou komen doordat het deel van je brein dat emoties bepaalt, het meeste lijkt op dat van je moeder.

Verdere leven

Daarnaast zou je moeder – misschien onbewust – invloed hebben op je hele leven. ‘Hoe een vrouw zichzelf ziet, hoe ze zich gedraagt in een relatie en hoe ze moedert over haar eigen kinderen: dit is vaak bepaald door de band met haar moeder’, aldus Christiane Northrup, schrijver van Mother-Daughter Wisdom.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Harper’s Bazaar US | Beeld: iStock