Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > BEWEZEN: liefde op het eerste gezicht bestaat écht

BEWEZEN: liefde op het eerste gezicht bestaat écht

Relaties & opgebiecht
BEWEZEN: liefde op het eerste gezicht bestaat écht

Je bent met je telefoon bezig, plots kijk je omhoog en zie je de man van je leven staan. Het klinkt te goed om waar te zijn, maar als we de wetenschap mogen geloven, kan het dus wel. Liefde op het eerste gezicht bestaat écht, alleen is het omgekeerde helaas ook mogelijk.

Leuk of niet leuk

Volgens de universiteit van Freiburg weet je al na een milliseconde of je iemand leuk vindt of niet. Psycholoog Bastian Schiller deed onderzoek naar de onbewuste processen die we gebruiken om bijvoorbeeld sympathie of afkeer te beoordelen. Je kan dus al weten of iemand jouw match is na slechts enkele seconden.

Om dit te onderzoeken, maakten Schiller en zijn team gebruik van de ‘Implicit Association Test’. Dit is een psychologische test waarbij men de sterkte van iemands automatische reactie kan testen. Zo konden ze zien hoeveel tijd een persoon nodig heeft om een beeld te vormen over iemand anders.

En het antwoord is…

…dat we het vrijwel meteen weten. Hoe onrealistisch liefde op het eerste gezicht ook mag zijn, kan het volgens de wetenschap zeker voorkomen. Het minder goede nieuws is dan wel dat ook ‘haat’ op het eerste gezicht bestaat.

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee