Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bewezen: het uiterlijk van je partner heeft invloed op je gezondheid

Bewezen: het uiterlijk van je partner heeft invloed op je gezondheid

Bewezen: het uiterlijk van je partner heeft invloed op je gezondheid

Single en op zoek naar een knappe man? Think twice! Je kunt volgens recent onderzoek beter een relatie aangaan met een man die iets minder overeenkomsten heeft met Orlando Bloom. Een minder aantrekkelijke vriend zou namelijk kunnen zorgen voor minder gezondheidsproblemen bij vrouwen.

Lees ook: Studie: de lengte van je wijsvinger beïnvloedt je liefdesleven

Deze bijzondere uitkomst is tot stand gekomen door uitgebreid Amerikaans onderzoek. Het onderzoek werd uitgevoerd op de Florida State University door Tania Reynolds en Andrea Meltzer. Maar liefst 113 stellen werden flink aan de tand gevoeld.

De koppels moesten een uitgebreide vragenlijst invullen over hun eetgewoontes en hun emoties ten opzichte van eten. Wanneer een vrouw zich schuldig voelde na het eten van iets ongezonds of het gevoel van een lege maag erg kon waarderen, moest dit genoteerd worden.

Leg de lat lager
Tevens werden de uiterlijkheden van de participanten gemeten, door middel van een subjectieve meting. En wat bleek? Vrouwen met een partner die minder aantrekkelijk werd gevonden, hadden minder last van eetproblemen, onzekerheden of andere ongezonde eetgewoontes dan vrouwen met een ontzettend knappe vriend. De reden hiervoor zou zijn dat vrouwen met een hunk als partner zouden streven naar perfectie en minder snel tevreden zouden zijn. Ze zouden zich ongezond veel bezighouden met hun uiterlijk en er ongezonde sport- en eetgewoontes op nahouden.

Dit klínkt ergens best begrijpelijk, maar natuurlijk mag je dit wel met een korreltje zout nemen. Maar we zijn wel benieuwd: wat vind jij van dit onderzoek?

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: Glamour. Fotografie: Giphy