Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bewezen: deze 9 dingen maken jou minder aantrekkelijk

Bewezen: deze 9 dingen maken jou minder aantrekkelijk

Relaties & opgebiecht
Bewezen: deze 9 dingen maken jou minder aantrekkelijk

Schoonheid is subjectief en juist daarom valt het dan ook moeilijk te meten. Maar persoonlijkheid kun je wél in kaart brengen. Onderzoek heeft aangetoond op welke eigenschappen we het vaakst afknappen. Ben je op zoek naar een nieuwe liefde? Let dan op de volgende negen persoonlijkheidstrekjes.

Lees ook: Bewezen: meisjes met zeurende moeders zijn succesvoller

Babyface
Het cliché dat mannen liever jonge vrouwen willen, klopt niet! Uit onderzoek blijkt dat mensen met ouders die na hun dertigste pas kinderen kregen, later zelf meer aangetrokken zijn tot oudere gezichten. En aangezien steeds meer mensen tot na hun dertigste wachten met kinderen krijgen, zal dat percentage alleen maar stijgen.

Foundation
Dat mannen vallen op vrouwen met een naturelle look, is dan weer een cliché dat wél klopt. Maar hé, het is jouw gezicht en je mag er zo veel make-up op smeren als je wilt.

Kledingkeuze
Niet zozeer je kledingstijl, wel de kleuren in je outfit zijn belangrijk. Rood staat voor zowel mannen als vrouwen op nummer één als aantrekkelijkste kleur. In een rode tint zou je er zelfverzekerd en machtig uitzien.

Lachen: doen of niet?
Het onderzoek naar de glimlach was eerder verwarrend. Terwijl mannen een vrouw aantrekkelijk vinden wanneer ze lacht, zagen vrouwen een man liever niet glimlachen. Hoe dat komt, is niet geheel duidelijk, maar wetenschappers vermoeden dat het iets te maken heeft met het uitstralen van trots. Voor de vrouwen hier op de Flair-redactie geldt het statement in elk geval niet; geef ons maar een man met een brede glimlach!

Bescheidenheid siert
Soms loopt het mis wanneer je zelfverzekerd wilt overkomen. Zo is een bescheiden persoon altijd aantrekkelijker dan iemand die opschept over geld en dure bezittingen zoals een chique auto.

Slechte spelling
Wie digitaal op zoek gaat naar een nieuwe vlam, moet letten op deze tip. Je mag nog zo aantrekkelijk zijn, als je grammaticaal steken laat vallen in je profieltekst, scoor je minder goed.

Mannen met baard: yay or nay?
De middenweg is hier aangeraden. Zowel homoseksuele mannen als heteroseksuele vrouwen zien hun partner liever met een stoppelbaard dan gladgeschoren of met een vol baardje. Take note, boys!

Slechte tafelmanieren
Deze is voor de hand liggend, want niemand zit graag tegenover iemand die heel luid smakkend of met de mond open eet, toch?

Fake it til you make it?
Los van het uiterlijk of het al dan niet lachen blijft iemands persoonlijkheid nog altijd het belangrijkst. Wees vooral jezelf, want je valt heel snel door de mand als je je anders voordoet dan je werkelijk bent.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Shoppen is altijd een goed idee