Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Héél opmerkelijk: dit doen vrouwen blijkbaar binnen 2,5 uur na de bevalling

Héél opmerkelijk: dit doen vrouwen blijkbaar binnen 2,5 uur na de bevalling

Héél opmerkelijk: dit doen vrouwen blijkbaar binnen 2,5 uur na de bevalling

Wat zou je als eerste willen doen net nadat je bevallen bent? Waarschijnlijk iets in de trant van slapen of uitrusten. Beautywebshop Cosmetify heeft onderzoek gedaan onder 2.000 kersverse Britse moeders. En wat blijkt? Bijna alle moeders brengen binnen 2,5 uur (!) na de geboorte van hun kindje make-up aan.

Je zou denken dat je wel wat beters te doen hebt op dat moment, maar ook Kate stond een paar uur na haar bevalling weer helemaal in de make-up. In het verleden accepteerden mama’s dat de zware inspanningen van de bevalling het onmogelijk maakten om er op die eerste foto op hun best uit te zien, maar vandaag de dag willen blijkbaar steeds meer mama’s eruitzien alsof ze net uit een beautysalon komen.

Lees ook
Xelly Cabau vertelt hoeveel zwangerschapskilo’s ze is aangekomen: ‘O mijn god’

Helemaal in de watten

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 64 procent van de ondervraagde vrouwen een schoonheidsbehandeling ondergaat vóór de bevalling. Hierbij staat een ontharingsbehandeling bovenaan (65 procent), gevolgd door een manicure (57 procent), pedicure (43 procent) en een spraytan (37 procent). Een derde van de deelnemers (32 procent) gaat nog even snel naar de kapper.

But… why?

De belangrijkste redenen waarom vrouwen er zo goed mogelijk willen uitzien na hun bevalling? Dat heeft alles te maken met de foto’s die gemaakt worden en het bezoek dat de kersverse moeders kunnen verwachten. Ze willen er daarvoor minder ziek, uitgeput of moe uitzien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee