Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Beste nieuws van de dag: seks wordt beter voor je gezondheid naarmate je ouder wordt

Beste nieuws van de dag: seks wordt beter voor je gezondheid naarmate je ouder wordt

Relaties & opgebiecht
Beste nieuws van de dag: seks wordt beter voor je gezondheid naarmate je ouder wordt

Van een betere bloedcirculatie tot minder stress: seks voelt niet alleen zalig, het is ook goed voor de gezondheid. En volgens een nieuwe studie gepubliceerd in de ‘Journal of Health and Social Behavior’ zijn er alleen maar meer voordelen naarmate je ouder wordt. Oh yeah!

Onderzoekers aan de universiteit van Michigan analyseerden gegevens van de National National Social Life, Health, and Aging Project waarbij meer dan tweeduizend mannen en vrouwen tussen 57 en 85 jaar oud tijdens de jaren 2005 en 2006 werd gevraagd naar hun gezondheid. Vijf jaar later moesten de deelnemers opnieuw een vragenlijst invullen voor een follow-up.

Sorry, boys!

De originele studie dateert ondertussen van tien jaar geleden en de onderzoekers wilden wel eens weten of de mannen en vrouwen last hadden van bepaalde kwaaltjes die typisch zijn voor mensen in hun leeftijdscategorie – zoals een hoge bloeddruk of problemen aan het hart – en ook hoe vaak ze seks hadden en of ze er nog van genoten.
Wat blijkt nu? De relatie tussen de gezondheid van de proefpersonen en hun seksleven, was érg afhankelijk van het geslacht. Zo ontdekte men dat de mannen die (vaker dan) een keer per week vreeën, dubbel zoveel kans hadden op hartproblemen dan mannen die geen seks meer hadden. Wat dus betekent dat hoe vaker mannen van rijpere leeftijd seks hebben, hoe groter de kans op hart- en vaatziekten. Wow, heftig!

In een persbericht speculeerde Hui Lui, de auteur van de studie, dat het niet zozeer aan de seks zou liggen maar wel aan de medicatie die oudere mannen nemen om nog te kunnen presteren, zoals Viagra. Busted!

Who run the world?

Voor vrouwen waren de bevindingen van de wetenschappers dan weer heel wat positiever. De gezondheidsproblemen die de vrouwen noemden, werden niet geassocieerd met seks en de zij die zegden het vaakst seks te hebben, bleken ook minder last te hebben van een hoge bloeddruk. Liu verklaarde in het verslag dat vrouwen die de beste seks hebben vaak ook de beste relaties hebben, wat zowel de mentale als fysieke gezondheid ten goede komt.
Als dat nog geen reden genoeg is om op latere leeftijd seksueel actief te blijven, hebben we er nog eentje: uit recent Canadees onderzoek waarbij mensen tussen 40 en 59 jaar werd gevraagd naar hun seksleven, beweerde de meerderheid nuseksueel avontuurlijker te zijn dan ooit tevoren. Ze zegden zelfs dat hun laatste vrijpartij ‘heel aangenaam was’. Dus als je vindt dat je seksleven nu al prima is, weet dan dat dit nog maar het begin is …

Lees ook:

Bron: Glamour / Tekst: Flair BE

 

Shoppen is altijd een goed idee