Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bewezen! Dit is volgens onderzoek de beste leeftijd om te trouwen

Bewezen! Dit is volgens onderzoek de beste leeftijd om te trouwen

Relaties & opgebiecht
Bewezen! Dit is volgens onderzoek de beste leeftijd om te trouwen

Trouwen, staat dat ook op jouw bucketlist? Mocht je verliefd en verloofd zijn, volgens onderzoek is gebleken dat je – als je een lang en gelukkig wil – het beste op déze leeftijd het jawoord kunt geven.

Geloof je in het huwelijk en is voor altijd samen zijn jouw credo? Overhaast niets, maar uit onderzoek is gebleken dat je het beste tussen je 28ste en je 32ste in het huwelijksbootje kan stappen.

Eerder scheiden

Hoe langer je wacht met the real deal, hoe groter de kans op een scheiding namelijk is. Sterker nog: Nicholas Wolfinger, een onderzoeker aan de universiteit van Utah, zegt dat deze kans elk jaar dat je wacht, met elf procent toeneemt. Uit zijn studie blijkt echter ook dat als je wel heel lang wacht, de kans op een scheiding per jaar met vijf procent afneemt. Je moet dus echt op zoek naar die zogeheten sweet spot, en die schijnt volgens Wolfinger toch echt tussen je 28ste en 32ste levensjaar.

Lees ook
6 tekenen dat je een gelukkige én gezonde relatie hebt

Lang en gelukkig

Als je om wat voor reden dan ook niet in het huwelijksbootje wil stappen, maar wél tips kunt gebruiken om jouw relatie zo lang mogelijk gelukkig te houden, ben je bij Flair aan het juiste adres. In dit artikel tippen we vijf adviezen om het leuk te houden met jouw partner. Wil je ontdekken of jij al in een gelukkige en gezonde relatie zit? Flair heeft ook een lijstje voor je gemaakt aan de hand waarvan je dat kunt checken. En het is waarschijnlijk geen verrassing, maar helaas hebben niet alle relaties een happy end; dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een break-up of scheiding.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee