Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bedgeheimen: ‘Tijdens mijn burn-out hadden we zeven maanden lang helemaal geen seks’

Bedgeheimen: ‘Tijdens mijn burn-out hadden we zeven maanden lang helemaal geen seks’

Relaties & opgebiecht
Bedgeheimen: ‘Tijdens mijn burn-out hadden we zeven maanden lang helemaal geen seks’

Zij is 29 en marketingmedewerker. Hij is 31 en ICT-manager. Ze zijn drieënhalf jaar samen en delen hun meest intieme bedgeheimen in Flair deze week.

Fantina

Aantal vorige bedpartners: “Twee.”

De eerste keer samen: “Ik herinner me vooral dat ik me heel bewust was van mijn lichaam. Ik zat niet goed in mijn vel en had complexen over mijn Aziatische achtergrond. Maar Arno was superlief en geduldig, dat maakte de ervaring zo veel beter.”

We vrijen: “Maximaal één keer per week.”

Zijn mooiste lichaamsdeel: “Ik ben stapelverliefd op zijn aanstekelijke lach en zijn sprekende pretogen.”

Mijn favoriete standje: “In de eerste twee jaar van onze relatie konden de standjes niet gek genoeg zijn. Daarna kreeg ik helaas te kampen met een burn-out die een depressie tot gevolg had. We deden het lang niet, en als het toch gebeurde, was dat alleen in missionaris. Dat vind ik nog steeds het comfortabelst, maar ondertussen experimenteren we weer meer.”

Grootste bedblunder: “Tijdens de burn-out en depressie had ik het zwaar. Dat had een groot effect op mijn libido. Op een bepaald moment hadden we zeven maanden lang helemaal geen seks.”

Dit heb ik van hem geleerd: “Arno is er altijd voor mij geweest, ook al was het voor hem moeilijk om zo lang afgewezen te worden op seksueel gebied. Ik wil seks niet minimaliseren, maar voor mij was dat het bewijs dat liefde sterker is dan erotiek.”

Ik droom weleens van: “Weer ongeremd genieten van mijn lichaam en van seks.”

Nee, bedankt: “Seks met andere mensen erbij zou ik nooit willen. Daar vind ik seks veel te intiem voor.”

Minpuntje: “Ik ben me ervan bewust dat Arno graag meer seks wil en dat ik hem lang iets belangrijks heb ontzegd. Soms word ik daardoor onzeker of jaloers en beschuldig ik hem onterecht van geflirt met andere vrouwen.”

Ik geef mijn seksleven een 7.

Lees ook
Bedgeheimen: ‘Tijdens een potje dronken seks viel ik in slaap’

Arno

Aantal vorige bedpartners: “Eén.”

De eerste keer samen: “Onze eerste keer gaf mij een dubbel gevoel. Ik was smoorverliefd en had wekenlang uitgekeken naar dat moment, maar vond het tegelijk heel jammer dat zij er door haar onzekerheid niet zo van kon genieten als ik.”

We vrijen: “Maximaal één keer per week.”

Haar mooiste lichaamsdeel: “Ik noem haar weleens My Little Pony, omdat ze de prachtigste haren ooit heeft.”

Mijn favoriete standje: “Toegegeven: als ik echt kon kiezen, zou ik het spannend vinden als ze wat vaker bovenop zou zitten of doggystyle zou willen. Maar ik heb er alle respect voor dat dit momenteel nog niet goed voelt voor haar. En ik vind het net zo fijn om in meer intieme standjes zoals missionaris of lepeltje-lepeltje met haar te vrijen. Ik geniet sowieso meer als zij dat ook doet.”

Grootste bedblunder: “Mijn vrienden praten graag en veel over seks. Daarom voelde ik me aanvankelijk heel ongemakkelijk toen Fantina en ik een tijd lang geen seks meer hadden.”

Dit heb ik van haar geleerd: “Omdat het geen makkelijke periode was en ons seksleven daar ook een tijdje aan ten onder ging, heb ik des te meer leren waarderen hoe bijzonder seks tussen twee geliefden kan zijn en hoezeer je die connectie moet koesteren.”

Ik droom weleens van: “Een week lang elke dag seks, gewoon net zoals vroeger.”

Nee, bedankt: “Hoewel ik graag meer seks wil, zou ik haar nooit wat willen opdringen of haar pushen.”

Minpuntje: “Het spreekt voor zich dat ik het niet makkelijk vind om seks vaak te moeten missen. Toch ben ik blij dat we open over de situatie kunnen praten en we op die manier toch aan ons seksleven werken.”

Ik geef mijn seksleven een 7.

Dit artikel komt uit Flair 42-2020. Deze editie ligt van 14 oktober t/m 20 oktober in de (online) schappen. Ook meedoen? Stuur een mailtje naar flair@dpgmediamagazines.nl.

Tekst: Elien Geboers, beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee