Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Au! Dit zijn de 4 meest voorkomende seksblessures

Au! Dit zijn de 4 meest voorkomende seksblessures

Relaties & opgebiecht
Au! Dit zijn de 4 meest voorkomende seksblessures

Natuurlijk praten we veel liever over alle leuke dingen aan seks, maar soms moeten we ook even stilstaan bij de mindere kanten. Seksblessures komen namelijk veel vaker voor dan je denkt. Er wordt zelfs geschat dat één op de drie mensen een keer te maken krijgt met een verwonding door seks. Daar vallen ook zuigzoenen, schaafwonden en blauwe plekken onder, maar toch… Dit zijn de vier meest voorkomende seksblessures.

1) Pijn bij het vrijen

De meest voorkomende blessure is dyspareunie, oftewel vaginale pijn. Dit komt vaak doordat de vagina wat te droog is, wat voor kleine scheurtjes of wondjes kan zorgen die erg veel pijn doen. Over het algemeen is dit gelukkig te voorkomen door het gebruik van glijmiddel of door meer voorspel.

2) Vreemde voorwerpen

Er blijven vaker dan je denkt objecten achter op plekken waar ze niet thuishoren. En zowel bij mannen als bij vrouwen. Het kan gaan om seksspeeltjes die zijn afgebroken, kleine objecten die niet meer terug te vinden zijn of andere spullen waarvan het een goed idee leek om ze als speeltje te gebruiken. Wees dus voorzichtig en denk nog een keertje goed na voordat je er ‘iets’ in stopt. En vergeet niet: als het erin kon, kan het er ook weer uit. Blijf dus rustig ademen en probeer te ontspannen.

britawkward

Beeld: giphy.com

3) Een verrekte spier

Te wilde seks kan leiden tot spierverrekking. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te voorkomen door de vrijpartij rustig op te bouwen en te beginnen met wat makkelijkere standjes. Na een minuutje of vijf is je lichaam goed opgewarmd en kunnen jullie helemaal losgaan. En ook hiervoor geldt dat voorspel de perfecte warming-up is. Weer een extra reden dus om daar de tijd voor te nemen.

4) Blaasontsteking

Een blaasontsteking na de seks komt helaas regelmatig voor bij vrouwen. Een goede manier om die te voorkomen, is plassen na het vrijen. Niet heel romantisch misschien, maar wel doen dus.

Lees ook:

Opgepast: dit is het gevaarlijkste seksstandje

Waarom moet je na seks gaan plassen?

Vrouwen van over heel de wereld geven sekstips

Bron: cosmopolitan.com / bustle.com / hln.be

Shoppen is altijd een goed idee