Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Aha! Zolang zou ‘goede’ seks moeten duren

Aha! Zolang zou ‘goede’ seks moeten duren

Aha! Zolang zou ‘goede’ seks moeten duren

De duur van ‘goede’ seks is natuurlijk iets heel persoonlijks. Sommige mensen houden er nu eenmaal van om traag urenlang te minnekozen, anderen geven de voorkeur aan even snel en beestachtig op tegen de wasmachine aan.

Toch hebben Amerikaanse onderzoekers een gooi willen doen na de perfecte, gemiddelde tijd voor een potje stomende seks. De ambitieuze onderzoekers Eric Corty en Jenay Guardiani van Penn State University besloten ruim 50 seksspecialisten onafhankelijk van elkaar uitgebreid interviewden. Onder hen bevonden zich, psychologen, psychiaters, gezinstherapeuten, sociaal werkers en zusters die allemaal een zeer uitgebreide staat van dienst hadden – en dus bijzonder veel mensen hadden gesproken over hun seksleven en voorkeuren.

Naar aanleiding van deze interviews maakten Cory en Guardiani de volgende tijdsvakken voor seks:

  • 1 tot 2 minuten seks: te kort
  • 3 tot 7 minuten seks: voldoende
  • 7 tot 13 minuten seks: wenselijk
  • 10 tot 30 minuten seks: te lang

Volgens de experts duurt ‘goede’ seks dus idealiter ergens tussen de 7 en 13 minuten. Dat lijkt misschien helemaal niet zo lang, maar ander onderzoek toonde eerder dit jaar aan dat het gemiddelde stel wereldwijd niet langer dan 5.4 minuten bezig is met een potje rampetampen. Dat is niet te kort, maar dat is ook niet meer dan voldoende.

Wat denk jij? Misschien vanavond toch iets meer tijd besteden aan het voorspel?

 

 

Lees ook:

Bron: indy100, Cosmpolitan, Stuff

Shoppen is altijd een goed idee