Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Farideh bleef maar aankomen: ‘Soms deed ik een lijnpoging en at ik dagenlang alleen maar eierkoeken’

Farideh bleef maar aankomen: ‘Soms deed ik een lijnpoging en at ik dagenlang alleen maar eierkoeken’

Relaties & opgebiecht
Farideh bleef maar aankomen: ‘Soms deed ik een lijnpoging en at ik dagenlang alleen maar eierkoeken’

Met de jaren werd Farideh (48) steeds een beetje zwaarder, alle lijnpogingen ten spijt. Ze besloot een coach in de arm te nemen en viel toen wel 11,5 kilo af, door andere keuzes te maken en meer te bewegen. ‘Ik at alles mee, maar met mate. Het voelde als een win-winsituatie.’

Genieten

“Ik merkte dat ik in de loop van de jaren steeds een maatje groter moest kopen. Daar baalde ik ontzettend van. Maar ik drukte het gevoel daarover weg. Dat kan ik er niet bij hebben, zei ik dan tegen mezelf. Ik had een man en een zoon en werkte als verpleegkundige op de ambulance met soms heftige en wisselende diensten. Als ik vrij had, wilde ik ontspannen door extra te genieten van de tijd met mijn man. Door samen lekker te borrelen met een kaasje en een wijntje. Dus besloot ik mijn kop in het zand te steken en zo min mogelijk in de spiegel te kijken.”

Lijnpoging

”Voor mijn dertigste had ik maat 38 en was ik slank. Daarna kwamen er steeds meer kilo’s bij. Dat ging geleidelijk en de eerste paar vond ik niet eens zo erg. Maar op mijn 37ste beviel ik van mijn zoon. Mijn leven stond in die tijd helemaal op zijn kop door de combinatie van moederschap en werk. Het was best stressvol om al die ballen in de lucht te houden. Ik pakte steeds vaker iets lekkers tussendoor. Dat verdiende ik, vond ik. Maar voor mijn buik en billen waren al die tussendoortjes niet goed. Soms ondernam ik een lijnpoging. Dan at ik dagenlang alleen maar eierkoeken, een andere keer mocht ik geen brood of pasta meer, terwijl ik dat juist zo lekker vind. Wat werd ik daar chagrijnig van!”

Coach

“Afgelopen jaar zag ik op Facebook een advertentie van Skinnyminds. Ik las dat je hiermee niet alleen je eetpatroon, maar ook je gedrag aanpast om zo te zorgen voor een blijvende verandering. Dat bleef in mijn hoofd zitten. Hoe langer ik erover nadacht, hoe enthousiaster ik werd. Dit voelde als iets anders dan mijn eerdere lijnpogingen. Dus besloot ik me aan te melden voor een coachingsplan van zes maanden. Ik kreeg een coach die me begeleidde en werd lid van een whatsappgroep van vrouwen die tegelijk met het coachingsplan waren begonnen. Ik heb aan die vrouwen zo veel steun gehad. Vooral de eerste weken vond ik het erg pittig.”

Win-win

“Ik besefte ook dat mijn porties veel te groot waren. Mijn man schepte grote borden vol, omdat hij dat allemaal prima kon hebben. Ik at dezelfde portie, puur omdat het op mijn bord lag. Dat was een gewoonte waar ik niet bij stilstond. Dus ging ik nu kleinere porties opscheppen.  Voorheen gingen eetmomenten tijdens een afvalpoging gepaard met veel stress. Dan kookte ik iets anders voor mezelf en keek ik vol verlangen naar de pasta van mijn man. Nu at ik alles mee, maar dan met mate. Het voelde als een win-winsituatie!”

Lees ook
Marijke had overgewicht en gooide het roer om: ‘Ik raakte niet alleen de kilo’s, maar ook m’n relatie kwijt’

Aanpassingen

“Ik heb echt het gevoel dat het laatste jaar mijn leven helemaal heeft veranderd door deze aanpassingen te maken. Het is ook iets wat ik anderen gun. Vandaar dat ik zelf de coachopleiding bij Skinnyminds ben gaan doen. Had je me dat een jaar terug verteld, dan had ik je voor gek verklaard. Zo zie je maar hoe het leven kan lopen. Ik hoop met mijn enthousiasme anderen te kunnen helpen om hetzelfde te bereiken.”

Lees de rest van het verhaal van Farideh in Flair 06-2021. Deze editie ligt t/m 16 februari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier

Shoppen is altijd een goed idee