Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > 8 weetjes over seks die we vroeger al wilden weten

8 weetjes over seks die we vroeger al wilden weten

Relaties & opgebiecht
8 weetjes over seks die we vroeger al wilden weten

Hoe onze menstruatiecyclus in elkaar zit, welke anticonceptiemiddelen er bestaan, hoe kinderen worden gemaakt: dát leerden we al op school. Maar deze acht dingen hadden we ook veel eerder willen weten, dan zeg, in onze twintiger jaren.

1. Dat simultaan klaarkomen écht niet de normaalste zaak van de wereld is. Romantische films beweren natuurlijk veel.

2. Dat je na de seks zelden in elkaars armen in slaap valt, zoals Hollywood ons zo graag wil doen geloven. Nee, je wilt je even opfrissen, nog wat drinken halen in de keuken, of misschien zelfs nog wel een boterham smeren. En misschien ook even Facebook checken. Uit onderzoek blijkt overigens dat je relatie er baat bij heeft als je na de seks nog even knuffelt.

3. Dat je na de seks altijd (!) naar het toilet moet gaan, omdat je zo een blaasontsteking kunt vermijden. Tijdens het vrijen kunnen bacteriën in de blaas terechtkomen, maar als je plast, gaan die er snel weer uit.

4. Dat er zoiets bestaat als – ja, sorry, laten we het beestje maar gewoon bij de naam noemen – vaginale scheten. Heus, véél vrouwen hebben er weleens last van. De (gelukkig geurloze) windjes ontstaan als er tijdens het vrijen lucht in de vagina komt.

5. Dat een grote meerderheid van de vrouwen niet vaginaal kan klaarkomen. Dat er zelfs vrouwen zijn die helemaal niet kunnen klaarkomen – en dat dat ook niet erg is. Sterker nog: je kunt ook té vaak een orgasme krijgen.

6. Dat een vrijpartij niet altijd heel romantisch is of hóéft te zijn. Vijf minuten rollebollen is ook al genoeg. Perfectie is zo saai.

7. Dat mensen seks hebben om enorm veel verschillende redenen.

8. Dat je na de seks een nat onderlaken hebt… En dat slaapt niet lekker!

Gif: Giphy

Shoppen is altijd een goed idee