Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > 5x Bespaartips die iedere bruid in spé moet weten

5x Bespaartips die iedere bruid in spé moet weten

Relaties & opgebiecht
5x Bespaartips die iedere bruid in spé moet weten

Het zal ‘de mooiste dag van je leven’ worden en het mag dan ook écht wel wat kosten. Maar, iedere euro die je op je bruiloft kun besparen met deze bespaartips is weer mooi meegenomen. Kun je lekker van op honeymoon bijvoorbeeld.

Lees ook: Opgebiecht: ‘Mijn bruiloft was 
het geld niet waard’

Let op de dag
Oké, op maandagmorgen kun je in veel gemeentes gratis trouwen, maar dat is niet wat we bedoelen. Op donderdag, vrijdag en in het weekend zijn veel locaties een stuk duurder. Wil jij een paar honderd euro besparen, overweeg dan op één van de andere, wat minder populaire dagen te trouwen.

Alles in één
De volgende bespaartip gaat ook over de locatie. Je kunt natuurlijk de ceremonie in een kasteeltje, het diner in een restaurant en het feest in een club te houden, maar dat kost nogal wat. Kies in de plaats daarvoor gewoon voor één multifunctionele locatie die je voor de dag afhuurt.

Groene vingers
Bij het samenstellen van je bruidsboeket kun je overwegen wat meer groen toe te voegen en wat bloemen weg te laten. Als je groene vingers hebt kun je overwegen het bruidsboeket, en misschien ook wel de corsages, helemaal zelf te maken.

Doe het zelf
Behalve het bruidsboeket kun je ook de uitnodigingen, bedankjes en tafelversieringen zelf maken. Ontzettend leuk om dit samen met familie of vriendinnen te doen. Maar, let op! Vergis je niet in de tijd en moeite die er in gaat zitten. Je zult het al druk genoeg hebben met de voorbereidingen van de bruiloft en als je er voor kiest om álles zelf te maken, kun je nog wel eens in tijdnood komen.

Outfit
Een gevoelig punt om op je te besparen, maar ook hier liggen tientallen al dan niet honderden euro’s voor het oprapen. Je wilt een mooie jurk van een goede kwaliteit, maar om hier nu duizenden euro’s aan te besteden… Je kunt er ook voor kiezen om een tweedehands jurk te kopen of er één te huren. Een ander onderdeel waar je aardig op kunt besparen zijn de schoenen. Kijk ook eens in een ‘gewone’ schoenenwinkel in plaats van in de bruidsmodezaak, de prijzen liggen hier vaak een stuk lager.

 

 

Shoppen is altijd een goed idee