Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > 5 ultieme break-up liedjes

5 ultieme break-up liedjes

5 ultieme break-up liedjes

Je relatie is voorbij. Soms hartverscheurend, soms de beste keus van je leven. Het werkte niet en daar zijn vaak verschillende redenen voor. Maar hoe je het ook wendt of keert: een break-up doet wat met je. Speciaal voor de newly singles een aantal break-up liedjes om door het ergste liefdesverdriet heen te komen.

Don’t Speak – No Doubt
De beste break-up songs worden geschreven vanuit ervaring. Dit is ook geval bij het nummer Don’t Speak van No Doubt. Het zou gaan over de gestrande relatie van zangeres Gwen Stefani en bassist Tony Kanal. Kanal zou de relatie hebben beëindigd omdat hij meer ruimte wilde. Teksten als ‘Dont’ tell me cause it hurts’ laten de kant van de persoon met het gebroken hart zien. Hij heeft het uitgemaakt en jij wilt het niet horen. Een droevig maar krachtig liedje.

Since U Been Gone – Kelly Clarkson
Soms is het verbreken van een relatie je eigen initiatief. Het zat niet meer goed of hij was gewoon niet lief voor je. Na de break-up kun je weer ademen, heb je weer zin in nieuwe dingen en waarschijnlijk was het je beste beslissing sinds tijden. Door de power van het nummer krijg je weer energie!

Someone Like You – Adele
Er is niemand die betere break-up songs schrijft dan Adele. Ze schreef zelfs een hele plaat vol liedjes over haar ex(en). Het nummer Someone Like You verwijst naar de pijn die je voelt als je iemand los moet laten, die eigenlijk heel goed bij je past. Liefde is heel mooi, maar het kan je ook veel pijn bezorgen.

The Scientist – Coldplay
Nobody said it was easy
It’s such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard
Oh take me back to the start

De lyrics van Chris Martin zeggen genoeg: soms is een relatie niet meer wat ie geweest is en dan is het tijd om er een eind aan te breien. Zonde, maar soms is het niet anders.

Irreplaceable – Beyonce
Opnieuw een sterke vrouw, die met haar songtekst laat zien hoe goed de keus om een man te verlaten soms kan zijn.