Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > 5 manieren om de perfecte vriendin te zijn

5 manieren om de perfecte vriendin te zijn

5 manieren om de perfecte vriendin te zijn

Je hebt een vriend. Maar hoe maak je er een blijvertje van? Bekijk deze 5 tips en word Misses Right voor jouw Mister Right!

1. Kies voor hem, niet voor je iPhone

Klinkt een tikkeltje vaag, maar is eigenlijk heel logisch. Ben je bij je vriend, zorg dan dat je ook écht bij hem ben. iPhone weg, niet met vriendinnen bellen, niet ondertussen nog even mailen. Geef hem aandacht. Je kunt zonder statusupdates. Echt waar. Probeer het!

2. Hou van iets waar hij van houdt

Waar houdt jouw lover van? Wat is zijn passie? Naar welk tv-programma kijkt hij graag, welke bandje is zijn favoriet?  Houdt hij van koken (en welke keuken dan) of van spelletjes? Je hoeft niet te veranderen (!!), en nee, relax, je hoeft niet van voetbal te gaan houden. Maar interesseer je in sommige dingen waar hij zich voor interesseert, zodat hij zich gewaardeerd voelt en zijn ei bij je kwijt kan.

3. Richt je niet op het negatieve

Vooral als je al wat langer samen bent, trap niet in de Verschrikkelijke Valkuil van de Negativiteit. Leg niet op alle slakken zout, accepteer zijn eigenaardige trekjes (jij hebt ze ook), maak niet overal een drama van. Vertikt hij het om de was te doen? Doe het dan zelf en vraag hem rustig of hij even wil afwassen. Problem solved.

4. Communiceer niet te veel via sociale netwerken

Ja, je mag je vriend heus wel als Facebookvriend toevoegen – zo beginnen relaties soms zelfs. Maar vermijd zo veel mogelijk contact via de sociale netwerken. Zo voorkom je problemen – “Wie was dat meisje op de achtergrond op die foto!?!” – , onduidelijkheden (“Ik wist niet dat het een grapje was!”) of onzekerheden: “Waarom reageer je niet op mijn prikbordbericht?”

5. Wees ook elkaars maatje

Mannen willen niet alleen een vriendinnetje, maar ook een maatje met wie ze naakt door de gang kunnen rennen of bij wie ze zo nu en dan een boer kunnen laten. Klets gezellig met ze – dan doen ze dat ook met jou – maak dingen niet altijd ingewikkeld. Word niet alleen geliefden, maar ook beste vrienden.

Bron: Your Tango, Giphy.com

Nog meer lezen? Bekijk hier hoe het niet moet.