Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Deze ‘drie-vragen-regel’ verandert je leven

Deze ‘drie-vragen-regel’ verandert je leven

Health
Deze ‘drie-vragen-regel’ verandert je leven

Socially awkward situaties, wie kent ze niet? De ene keer ontstaat zo’n ongemakkelijk moment tijdens een date met iemand die bijna géén woord terug zegt. De andere keer keer sta je op een verjaardag en zit je vast aan iemand die je de oren van het hoofd kletst. Wat zou het toch fijn zijn om hier op voorbereid te zijn… De drie-vragen-regel helpt daarbij.

Lees ook: Je trouwt binnenkort standaard onder huwelijkse voorwaarden

Blogger Tali Aualiitia legt voor het Australische News.com met plezier uit hoe deze regel haar leven veel makkelijker heeft gemaakt. Haar regel gaat zo: wanneer je iemand voor de eerste keer ontmoet in een sociale setting, stel diegene dan drie vragen. Stellen ze tijdens het gesprek geen enkele vraag terug – en dus geven ze alleen maar antwoord – zorg dan dat je je snel uit de voeten maakt.

Tali legt uit: ‘Wanneer iemand tijdens een gesprek geen enkele vraag terug stelt, is diegene klaarblijkelijk niet geïnteresseerd of goed opgevoed. I mean, hoe moeilijk is het om één vraag terug te stellen en betrokkenheid te tonen. Het is niet alleen aan jou om het gesprek gaande te houden.’ Klinkt vrij logisch toch? Zeg maar bye bye to awkward situations.

Lees ook:

Bron: News.com.au

Shoppen is altijd een goed idee