Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > 13 signalen dat jullie prille relatie blijft duren

13 signalen dat jullie prille relatie blijft duren

13 signalen dat jullie prille relatie blijft duren

Een nieuwe relatie is altijd een sprong in het diepe. Hoewel we er ons niet te veel zorgen over willen maken, stellen we ons toch de vraag: zal het deze keer wel werken? Is hij wél een blijvertje? Je kan vanaf het begin al inschatten of het zal werken of niet, maar je moet de confrontatie durven aan te gaan. Hier volgen 13 signalen waaraan je kan zien of jullie prille relatie blijft duren.

1. Hij antwoordt snel op je berichtjes

Als een kerel stapelgek is op jou, wil hij je dat gewoon duidelijk maken en houdt hij zich niet bezig met mysterieuze hard-to-get-spelletjes. Het is alvast een goed teken als je nieuwe vriend binnen korte tijd op je berichtjes reageert. Dat betekent dat hij ook aan jou zat te denken.

2. Jullie zijn graag samen (onder en ook boven de lakens)

Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt in de slaapkamer, maar ook buiten de slaapkamer moet er een klik zijn. Je moet ook andere dingen willen doen met je partner dan enkel onder de lakens duiken.

3. Je wil zijn hoofd op hol brengen (opnieuw en opnieuw en opnieuw)

Het draait natuurlijk niet allemaal om seks, maar het is wel belangrijk dat jullie elkaars hoofd soms helemaal op hol willen brengen. Zeker in het begin van een relatie is passie een must. Als de passie echter al snel afwezig is, is dat geen goed signaal. 

4. Jullie maken constant nieuwe plannen

We hebben al zo’n drukke levens, dus een relatie maakt het er niet gemakkelijker op. Het is dan ook héél positief als jullie er ondanks de alledaagse drukte toch in slagen om jullie tijd samen vol te plannen met leuke activiteiten. Probeer er alleen wel op te letten dat jullie je relatie met vrienden en familie niet verwaarlozen.

5. Jullie hebben dezelfde humor

Als jullie vanaf het begin al kunnen lachen om dezelfde dingen, is dat natuurlijk hilarisch. Hetzelfde gevoel voor humor hebben, is cruciaal. Ben jij sarcastisch en hij totaal niet? Verwacht je dan maar aan een hele reeks misverstanden. Als je niet samen kan lachen, is er geen toekomst. Het leven is uiteindelijk al lastig genoeg.

copyright: giphy

6. Je vindt het niet erg om met elkaars vrienden om te gaan

Het is belangrijk dat je partner zich goed voelt bij jouw vrienden en dat jij je goed voelt bij die van hem. Als er totaal geen klik is met elkaars vrienden, komt dat op lange termijn niet goed. Het zorgt voor onderhuidse spanning en zullen er pijnlijke keuzes gemaakt moeten worden.

7. Jullie kunnen niet stoppen met over elkaar te praten

Als jullie tegen anderen constant over elkaar bezig zijn, wil dat zeggen dat jullie ook constant aan elkaar denken. Meer zelfs: jullie betekenen écht iets voor elkaar. Als iemand je vertelt dat je nieuwe vriend het alleen maar over jou heeft, prijs jezelf dan gelukkig. Pas wel op dat je ook nog over andere dingen kan praten. Je vrienden zullen dat zeker weten te waarderen (lees: ze worden knettergek van je gefleem)

8. Je hoeft geen façade op te houden

Natuurlijk wil je er in het begin steeds stralend uitzien wanneer je je nieuwe vlam ziet, maar besef ook dat het oké is als je er eens een dagje minder perfect uitziet. Hij moet je leuk vinden zoals je bent. Als hij écht verliefd is, zal hij je ook zonder al die lagen make-up even graag zien. En in je walgelijke pyjamabroek met Snoopy-motief en fluo-badjas.

copyright: giphy

9. Hij toont interesse in jouw interesses en vice versa

Je nieuwe vriend zou zeker in het begin interesse moeten tonen in wat jij graag doet, ziet, eet, drinkt… kortom: in jouw interesses. Ook jij moet geïnteresseerd zijn in zijn leven. Is die interesse niet aanwezig, dan hebben jullie helaas niet veel toekomst samen. Laten we wel realistisch blijven, niet alles wat jij zegt, doet, eet en drinkt is even interessant. En vice versa, natuurlijk. Jij hoeft niet per sé de gore details van zijn ontstoken linkerteen te weten (en zien! Ieuw!). Hij hoeft misschien niet alle details uit het gesprek tussen jou en je vriendinnen te weten (“Dus ik zei tegen haar.. En toen zei ze:.. Maar ja, toen had ik natuurlijk zoiets van..”). Stick to the big stuff.

copyright: giphy

10. Jullie luisteren écht naar elkaar

Als je merkt dat je vriend oprecht luistert naar wat je vertelt en als jij ook écht aandachtig luistert naar zijn verhalen, is dat een goed teken. Jullie beseffen beiden dat communicatie binnen een relatie héél belangrijk is (ook al is jullie relatie nog pril).

11. Voor hem kom je graag uit je comfortzone

Je bent bereid om uit je comfortzone te komen voor je nieuwe vlam. Je wil hem beter leren kennen, en daar heb je véél voor over. Dat moet natuurlijk van twee kanten komen. Ook hij moet bereid zijn om nieuwe dingen te ontdekken. Jij zet je misschien voor één keer over je kermishaat heen en hij gaat met jou mee naar dat nieuwe veganistische restaurant waar je beste vriendin werkt (en het testosteronniveau zeldzaam laag ligt).

12. Jullie hebben dezelfde levensdoelen

Het is misschien een beetje vroeg om in het begin van een relatie al verder vooruit te denken, maar eigenlijk is dat niet slecht. Het is beter dat jullie al in het begin over bepaalde dingen nadenken. Als jullie verschillende levensdoelen nastreven, kan dat namelijk een serieus struikelblok vormen. Nee, jij hoeft niet net als hij de beste leraar/chefkok/kapper te willen worden, maar jullie moeten wel een beetje dezelfde plannen hebben. Wil jij nog reizen, flierefluiten en veel op stap, terwijl hij liever de carrièretijger uithangt? Dan kunnen jullie het nog wel eens lastig krijgen.

13. Hé, het is oké om niet over alles hetzelfde te denken

Natuurlijk hoeven jullie het niet áltijd eens te zijn. Jullie meningen mogen best een keer verschillen. Het zou zelfs ronduit eng zijn als dat niet het geval was. Je moet nog steeds jezelf kunnen blijven en je eigen meningen en overtuigingen hebben, en je partner moet die respecteren. Wees voorzichtig als hij dat niet kan.

 

Lees ook: