Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > 12 tekenen van emotioneel vreemdgaan

12 tekenen van emotioneel vreemdgaan

12 tekenen van emotioneel vreemdgaan

Onschuldig flirten kan soms uit de hand lopen, maar het hoeft niet altijd tot sex te leiden. Emotioneel vreemdgaan kan ook, en is volgens veel vrouwen en mannen net zo erg of erger zelfs dan overspel, zo blijkt uit recent onderzoek.

Emotioneel vreemdgaan lijkt geen kwaad te doen, maar de kans is groot dat het tot verliefdheid kan leiden. Er zit een fijne lijn tussen, maar zodra je eroverheen bent merk je het snel…

Maken jij of je partner je schuldig aan emotionele ontrouw? Dit zijn de 12 tekenen:

1. Je kleedt je mooi aan voor hem.
Voor andere mannen doe je weinig moeite, maar wanneer je weet dat je hém ziet trek je (letterlijk) alles uit de kast. Je wilt er tiptop voor hem uitzien. Verder denk je bij het winkelen erover na wat hij mooi zou vinden staan en bij de kapper ga je voor het kapsel waarvan je denkt dat hij aantrekkelijk zou vinden.

 

2. Je liegt tegen je partner over hem.
Die ene keer dat je even langsging voor een kopje koffie ben je ‘vergeten’ te vertellen. Hoe onschuldig het ook allemaal is, je krijgt het gevoel dat je moet liegen tegen je partner over hem. Je zou jezelf eens moeten afvragen waarom je het verzwijgt.

 

3. Je doet speciale dingen voor hem die je niet voor anderen doet.
Je koopt kleine cadeautjes voor hem. Een klein kaartje die je aan hem doet denken of een grappig souvenirtje van je laatste stedentrip. Het is een lief gebaar, maar je moet jezelf afvragen of je dit ook bij andere ‘normale’ vrienden doet?

 

4. Je brengt steeds minder tijd met je partner door.
Late avonden op kantoor, lange lunches in de stad met hem (terwijl je zegt dat het met een vriendin is). Je spendeert meer en meer tijd door met hem en minder met je partner.

 

5. Digitale communicatie draait om hem.
Je bent blijer met een smsje of Whatsappje van hem dan van je partner. Je bent uren aan het digitaal kletsen op je gekste uren van de dag. Ook check je continu of je een berichtje hebt en zodra je het ontvangt, zorg je dat je uit de buurt bent van je vriend of man.

 

6. Je lacht meer met hem.
Je hebt meer plezier met hem dan met je partner. Je bent heel graag bij hem en je verkiest zijn gezelschap eigenlijk.

 

7. Je denkt altijd aan hem.
Voortdurend vraag je je af hoe het zou zijn als je met hem een relatie zou hebben. Je fantaseert meer over een relatie met hem dan dat je nadenkt over de toekomst met je huidige partner.

 

8. Je vergelijkt hem met je partner.
Als je aan hem denkt, voel je je goed en als je aan je partner denkt voel je je slecht. In ruzies kun je het niet laten om te denken dat hij je wél zult begrijpen.

 

9. Je kijkt uit naar jullie volgende ontmoeting.
De gedachte dat je hem gaat zien, maakt je zowat zenuwachtig. En na een ontmoeting, hoop je dat hij snel contact legt om te vragen elkaar weer te zien.

 

10. Je voelt je beter begrepen door hem dan je partner.
Hij lijkt beter te weten hoe je je voelt dan je huidige vriend of man. Het probleem ontstaat dat je dan eerder naar hem toe gaat met je liefde en leed dan je partner.

 

11. Je vertelt vrienden dat jullie “gewoon vrienden” zijn.
Het kan niet anders dat je vrienden jullie ongewone vriendschap hebben opgemerkt. Wanneer je je relatie met hem moet verdedigden aan de mensen die je het beste kennen, weet je dat er iets niet helemaal klopt.

 

12. Je voelt je ongemakkelijk als je partner wat over hem zegt.
Emotioneel vreemdgaan ontstaat vaak op de werkvloer. Als je de zenuwen krijgt wanneer je partner hem benoemt, is het een teken van een slecht geweten.

Bron: YourTango

Beeld: iStock