Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zweedse tiener gaat topless op de schoolfoto

Zweedse tiener gaat topless op de schoolfoto

Zweedse tiener gaat topless op de schoolfoto

De 19-jarige Zweedse Hanna Bolander besloot om dit jaar eens topless voor de schoolfoto te poseren. Waarom vraag je je af? Haar klasgenoten zijn erg politiek bewust en vonden dat iemand topless moest poseren om een statement te maken. Hanna bood zich aan. Want als mannen zonder shirt op de foto mogen, waarom vrouwen dan niet?

5268c9e2f9c4f7da718f5b88491a5f7229cf61a1a74b39889037c2ae60a6bfad
Foto: Hanna Bolander. Facebook.

 

Gelijke rechten voor mannen en vrouwen is een onderwerp dat voor Hanna erg belangrijk is en ze heeft dan ook geen spijt dat ze zich er op deze manier voor heeft uitgesproken. De directeur van haar school was niet meteen laaiend enthousiast over haar idee om topless op de foto te gaan, maar respecteerde uiteindelijk haar beslissing. De foto is dus ook gewoon in het jaarboek gepubliceerd.

ChdXqTKVEAA1c6p
Foto: Twitter: Vargas12 @vargasthebloger

De foto is in Scandinavië met gemengde reacties ontvangen. Sommige mensen reageren gechoqueerd op de foto, terwijl anderen het juist heel dapper vinden dat ze op deze manier een statement heeft durven maken. De leukste reactie tot nu toe kwam van een 70-jarige Noorse man, hij zei dat als zijn kleindochter zoiets gedaan zou hebben, hij ontzettend trots zou zijn. Een van haar mannelijke klasgenoten ging overigens ook zonder shirt op de foto, maar om de één of andere reden heeft dit niet voor zo veel opschudding gezorgd. Iets om over na te denken?

Bron: Thelocal.se

Lees ook:

Zo voel je je meteen zelfverzekerd

3 mode items die slecht zijn voor je gezondheid

We gebruiken post-its dus al ons hele leven verkeerd