Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Op naar het Hoge Noorden: Zweden opent een openluchtbar (en de cocktail ingrediënten kun je zelf plukken)

Op naar het Hoge Noorden: Zweden opent een openluchtbar (en de cocktail ingrediënten kun je zelf plukken)

Op naar het Hoge Noorden: Zweden opent een openluchtbar (en de cocktail ingrediënten kun je zelf plukken)

Het is deze zomer niet alleen aan te raden om naar Zuid-Europa te reizen, ook een vakantie in het Hoge Noorden kan geweldig zijn. Als de prachtige natuur je nog niet kan overhalen, dan doet de openlucht bar dat misschien wel. Zweden opent ’s wereld grootste bar in de buitenlucht en met corona nog vers in ons geheugen is dit geen slechte zet van die Zweden.

Zweden openluchtbar

Buiten op het terras of in je eigen tuin een wijntje drinken met vrienden is al heel fijn. Maar verse cocktails drinken – en dan ook écht vers – midden tussen de bomen en de bloemen is helemaal fantastisch. Dit jaar kan dat. Zweden besloot het grootst aan te pakken en opent in 2021 een openluchtbar. De ingrediënten van de cocktails kun je zelf in de omgeving plukken. Na het lange coronajaar kan het voor sommige mensen een shock zijn om opeens weer hutjemutje in de kroeg te staan. Deze bar in de buitenlucht is dan de perfecte oplossing.

Drankje doen in de natuur

Vier drankexperts uit Zweden hebben dit concept bedacht en uitgevoerd. Op wel zestien plaatsen in Zweden kun je dit jaar genieten van een drankje in de buitenlucht. Niet alleen cocktails, maar ook lekkere en verse hapjes worden geserveerd. Denk je nou dat je alleen maar tussen de bomen van een alcoholische versnapering kan genieten, dan heb je het mis. Zweden heeft meer te bieden. Ook is er een openluchtbar geopend op de witte stranden in het zuiden van het land en zelfs op de eilandgroepen in het Oosten en aan de Westkust.

Vrijheid in de natuur

Helaas kun je lang wachten voordat dit gave concept ook naar ons eigen landje komt. Zo’n openluchtbar kan niet zomaar in de natuur worden neergezet. In Zweden is er een wet genaamd ‘Allemansrätten’, wat vertaald ‘de vrijheid om rond te dolen’ betekent. Die wet zorgt er dus voor dat in Zweden iedereen in de vrije natuur mag kamperen én je dus alle ingrediënten mag plukken uit de natuur.

Zestien verschillende zones

Op de zestien plekken staat naast een bar ook een tafel midden in de natuur. Het is zeker de moeite waard om alle zestien barretjes te zoeken aangezien elk gebied ook een eigen cocktail heeft, gebaseerd op de vier seizoenen. Aangezien de ingrediënten van de cocktail zelf gezocht moeten worden, heeft elke locatie dus ook andere ingrediënten te bieden. De bartender maakt na je zoektocht een drinkbaar drankje voor je. In sommige zones kun je ook een hapje bij je drankje bestellen. Moet je – net zoals voor je cocktail – ook wel weer zelf de natuur in om wat eetbaars te vinden. Wil jij een bezoekje brengen aan ‘The Drinkable Country’ dan kun je hier meer informatie vinden voor vertrek.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: August Dellert – visitsweden.com