Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zo verzorg je je hoofdhuid (Dag roos!)

Zo verzorg je je hoofdhuid (Dag roos!)

Zo verzorg je je hoofdhuid (Dag roos!)

Als je hoofd jeukt en er witte schilfertjes op je kleding vallen, heb je waarschijnlijk last van roos. Gelukkig is het niet besmettelijk, zegt het niets (nee, echt niet) over je persoonlijke hygiëne en is het goed te behandelen. Hoe? Lees snel verder. 

Wat is roos?

Je hoofdhuid stoot voortdurend huidcellen af. Deze zijn heel klein en bijna niet te zien. Als je roos hebt, gaat het afstoten van huidcellen minstens twee keer zo snel. Ook is de talgproductie op je hoofd verhoogd, waardoor al die minuscule schilfertjes aan elkaar plakken en er zichtbare witte vlokken ontstaan. Stress en een ongezond eetpatroon kunnen ook een oorzaak zijn. Oh ja, en het grootste fabeltje: van roos word je kaal. Dat is dus niet waar!

Tips tegen roos

Natuurlijk kun je anti-roosshampoo in huis halen, maar er zijn ook allerlei huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Zoals:

Aspirine

Pak twee aspirines en stamp ze fijn. Neem, als je je haar wast, een normale hoeveelheid shampoo en voeg hier de twee fijngestampte aspirines aan toe. Masseer de shampoo goed in je haar. Laat  twee minuutjes intrekken en spoel de shampoo weer goed uit. Probeer dit een dag of tien vol te houden en weg is je roos.

Citroen

Last van een kriebelende hoofdhuid? Smeer twee eetlepels citroensap op je hoofd en masseer het sap goed in. Neem dan een kopje lauw water gemixt met een eetlepel citroensap en was hiermee je haar. Niet alleen goed tegen roos, het ruikt ook nog eens lekker fris.

Olijfolie

Smeer op een vrije dag je hoofdhuid in met olijfolie en laat die als een haarmasker een paar uurtjes intrekken. Was hierna de meeste vettigheid weer uit je haar met shampoo. Wedden dat je roos wegblijft?

Zout

Neem als je gaat douchen het zoutvaatje mee naar de badkamer. Strooi wat zout op je hoofdhuid en begin met scrubben.

Azijn

Was je haar met shampoo en spoel het uit. Neem nu twee kopjes azijn en twee kopjes water. Meng dit en smeer de mix in je haar. Eventjes laten intrekken en dan weer uitspoelen.