Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Zin in de vakantie: dít zijn de beste data om een vakantiehuisje te boeken

Zin in de vakantie: dít zijn de beste data om een vakantiehuisje te boeken

Reizen & Uitjes
Zin in de vakantie: dít zijn de beste data om een vakantiehuisje te boeken

Zijn de zomerkriebels al toegeslagen en ben je volop aan het zoeken naar een heerlijke vakantie? Wacht dan nog even. Er zijn namelijk ‘ideale periodes’ om je verblijf in een leuk vakantiehuisje te boeken.

Heb je inmiddels al zenuwen omdat je nog geen vakantie op het oog hebt? Geen probleem! Afhankelijk van je vertrekdatum heb je namelijk tijd zat.

Onderdak

Ben je van plan om begin juli te vertrekken? Dan is, volgends de Amerikaanse boekingswebsite Vrbo, het handig om vóór 30 april een keuze te hebben gemaakt. Al is dat al wel wat aan de late kant, dus iets eerder is altijd beter. Ga je pas in augustus op pad, dan heb je nog de tijd tot 25 mei. Als je later boekt dan deze data, betekent het niet dat je geen kans meer hebt op een vakantiehuisje. Maar feit is wel dat het aanbod daarna veel kleiner wordt en ook de prijzen flink omhoog schieten.

Buiten het seizoen

Wil je liever de zomerdrukte vermijden en in de paasvakantie erop uitgaan, dan moet je – als je de trip nog voor dit jaar wil plannen – wel opschieten. Als je voor 10 februari nog een appartement kan scoren, ben je het goedkoopst uit en heb je nog voldoende keuze in parken en huisjes.

Lees ook
Boeken, maar! Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen van 2020

Wintervakantie

Een vakantie boeken voor de winter is erg populair. Vrbo geeft aan dat 21 oktober je laatste dag is om te boeken. Toch is het beter om een vakantie tijdens de kerstperiode al eerder te gaan uitzoeken. Ook hier geldt, hoe vroeger je een vakantiehuisje boekt, hoe goedkoper en hoe groter het aanbod. Dus alvast rondstruinen op het internet, kan zeker geen kwaad.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee