Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Vakantieplannen? In dít Europese land doe je het voordeligst boodschappen

Vakantieplannen? In dít Europese land doe je het voordeligst boodschappen

Reizen & Uitjes
Vakantieplannen? In dít Europese land doe je het voordeligst boodschappen

Als je graag op de kleintjes let, maar wel op vakantie wil, is het misschien verstandig om je bestemming te bepalen op basis van waar je het goedkoopst kunt ‘leven’. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) helpt een handje mee en vergeleek de prijzen van voeding in de vijf populairste vakantielanden.

Paella voor een prikkie

Het onderzoek toont aan dat je het goedkoopste boodschappen kunt doen in Spanje. De prijzen voor voeding blijken hier vier procent lager te liggen dan gemiddeld in de Europese Unie.

Hier beter níet naartoe

Ons eigen land blijkt helemaal niet zo goedkoop te zijn qua boodschappen doen: eten en drinken is in Nederland juist 1,1 procent duurder dan gemiddeld. Maar voor boodschappen in Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk ben je nóg meer kwijt. Vooral in Frankrijk kunnen de boodschappen aardig aantikken: eten en drinken is hier namelijk maar liefst zestien (!) procent duurder dan gemiddeld. Eh, au revoir!

Lees ook
Op vakantie naar Rome? Een ijsje eten kan je zomaar 250 euro kosten

BBQ’en? Doe maar niet in Oostenrijk

Mensen die graag barbecueën op vakantie zijn het duurst uit in Oostenrijk. Vleesprijzen liggen daar dik 45 procent boven het Europees gemiddelde. In Frankrijk betaal je zo’n dertig procent meer dan gemiddeld. Spanje is ook in deze categorie het laagst geprijsd, gevolgd door Duitsland en Italië. Voor aardappelen, groente en fruit is Frankrijk weer iets duurder dan Oostenrijk.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee