Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Weet wat je smeert: ingrediënten in beautyproducten

Weet wat je smeert: ingrediënten in beautyproducten

Weet wat je smeert: ingrediënten in beautyproducten

Onze benen moeten glansen, onze lippen moeten gevet en het haar gevoed… We smeren wat af, wij vrouwen. Maar wát smeren we nu eigenlijk op onze huid? Vandaag op het programma: een lesje over 3 ingrediënten in beautyproducten. 

Benzoylperoxide

Benzoylperoxide zorgt ervoor dat je poriën minder snel verstopt raken. Het remt de groei van huidcellen en is een goed middeltje tegen acne en puistjes. Breng dit ook echt alleen op pukkeltjes aan, want het beschadigd als het ware de bovenste huidlaag wat ervoor zorgt dat het puistje uitdroogt. Schrik dus niet als het de volgende dag een schilferig plekje is. Dan heeft het ingredient zijn werk gedaan.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is belangrijk in je smeersel, want het zorgt ervoor dat vocht wordt vastgehouden in de huid. Oftewel, volume in het gezicht en in het lichaam! Fijne rimpels en een droge huid ontstaan namelijk doordat er onvoldoende hyaluronzuur aanwezig is. Het speelt dus een grote rol bij het behoud van de elasticiteit van de huid. Hyaluronzuur wordt door ons lichaam geproduceerd om al onze gewrichten goed te laten functioneren. Maar extra smeren kan geen kwaad! Een tekort willen we natuurlijk voorkomen.

Retinol

Onderzoek heeft aangetoond dat de huid heel veel baat heeft bij het gebruik van retinol. Eigenlijk is retinol een ander woord voor vitamine A. Het stofje klampt zich als het ware vast aan elke huidcel en zorgt ervoor dat deze zich als een gezonde jonge blom gaat gedragen. Ook is het een antioxidant die ervoor zorgt dat je huid minder snel rimpels krijgt en beschermd blijft tegen de zon.

Lees ook:

Bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl