Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > De vrijheid vieren op een terrasje? Dít weer kunnen we verwachten op Bevrijdingsdag

De vrijheid vieren op een terrasje? Dít weer kunnen we verwachten op Bevrijdingsdag

De vrijheid vieren op een terrasje? Dít weer kunnen we verwachten op Bevrijdingsdag

Onze vrijheid vieren is dit jaar extra belangrijk. Inmiddels zitten we ongeveer al een jaar opgesloten in onze huizen. Zeker de laatste maanden waren pittig en ondanks dat we 20 minuten mochten shoppen bij Hema en Action, verlangde we massaal weer naar hele dagen winkelen en terrasjes pakken. Buiten Bevrijdingsdag vieren met een hapje en een drankje is dan ook geen slecht vooruitzicht, maar wat gaat het weer eigenlijk doen op 5 mei? Kunnen we wijnen in de zon of vallen onze terrasplannen in het water?

Lekker weer op Bevrijdingsdag?

Waar we met Koningsdag nog in de volle zon tompoucen konden eten, is het weer gisteren volledig omgeslagen. Een grijs wolkendek ligt over Nederland en helaas: die gaat voorlopig niet meer weg. De komende week wordt het wisselvallig weer met temperaturen tussen de 10 (!) en 18 graden.

Erg wisselvallig

Dus ook met Bevrijdingsdag is de kans op dit wisselvallige weertype groot. “Het weermodel laat voor woensdag 5 mei een mix van zonnige perioden, wolkenvelden en enkele buien zien.”, volgens Roosmarijn Knol van Weeronline. Sterker nog: de rest van de meivakantie blijft het zo. Mocht je nog op stap willen gaan deze vakantie dan is een paraplu geen overbodige luxe.

Hele lage temperaturen

Ook de temperatuur wil maar niet omhoog schieten. Gemiddeld kunnen we op het vaste land een graad of 14 verwachten. Op de Waddeneiland hebben ze helemaal pech en moeten ze het met hooguit 12 graden doen. Toch is er een klein beetje hoop. Volgens Roosmarijn kan de verwachting toch nog wat zachter worden in de loop van de week. “Maar de temperatuur kan met een veranderende windrichting ook weer een stapje terug doen.”

Lees ook
Tabee avondklok, hallo terrassen! Wat zijn de volgende versoepelingen volgens het openingsplan?

Helemaal niks geks aan de hand

Nu lijkt het alsof het deze mei extreem koud wordt, maar eigenlijk zijn dit normale temperaturen voor de tijd van het jaar. “De gemiddelde mei-temperatuur in De Bilt is in ons huidige klimaat 13,4 graden. Overdag is het gemiddeld 18,3 graden en in de nacht 7,9 graden”, aldus Rico Schröder van Weeronline. Ook vorig jaar verliep Bevrijdingsdag weliswaar niet uitzonderlijk warm met 14,8 graden. Toch was er toen wat anders aan de hand volgens Knol. “De zon scheen wel een recordaantal uren.” We hebben dus gewoon pech dat de wolken dit jaar in de weg zitten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: GettyImages