Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Wat te doen tijdens de lerarenstaking? Hier kun je met korting (of gratis) terecht

Wat te doen tijdens de lerarenstaking? Hier kun je met korting (of gratis) terecht

Reizen & Uitjes
Wat te doen tijdens de lerarenstaking? Hier kun je met korting (of gratis) terecht

Bijna de helft van alle scholen in Nederland sluit donderdag en vrijdag de deuren vanwege de lerarenstaking. Dat betekent natuurlijk dat veel kinderen thuis moeten blijven. Themaparken, musea en dierentuinen weten hier slim op in te spelen met speciale activiteiten en kortingen.

Safaripark Beekse Bergen, Aviodrome en AquaZoo richten zelfs flexwerkplekken in voor ouders. Inspiratie nodig voor een goede activiteit? Misschien heb je dan iets aan onderstaand lijstje.

Dierentuinen

ARTIS – Amsterdam

Artis en het bijhorende museum Micropia organiseren maar liefst vijf activiteiten waarmee je de lerarenstaking wel doorkomt. Zo kun je in het ARTIS-Planetarium een reis door het heelal maken of luisteren naar dierenverzorgers. Bij de laboranten van Micropia kun je een minicursus microben kweken volgen.
> 30 en 31 januari van 9.00 tot 17.00 uur.
> Prijs: 4 euro (kinderen/studenten) of 18 euro (volwassenen) – in combinatie met Micropia 9 euro (kinderen/studenten) of 24,50 euro (volwassenen).

Safaripark Beekse Bergen – Hilvarenbeek

Bij Beekse Bergen wordt er gedacht aan de ouders die graag nog door zouden willen werken terwijl de kids door het park dwalen. Hier zijn namelijk flexwerkplekken met wifi ingericht voor ouders. Daarnaast kun je met korting het park in en vertrekken er speciale bussen met rangers voor een ritje door het park.
> 30 januari van 10.00 tot 16.00 uur. Prijs: 16,25 euro.


AquaZoo – Leeuwarden

Ook bij AquaZoo zijn er flexwerkplekken voor ouders. Kinderen kunnen ondertussen een rondleiding krijgen door het park. Die starten vanaf 13.00 uur en vertrekken ieder uur. Ben je klaar met werken? Dan kun je zelf natuurlijk ook nog een rondje door het park maken met de kids.
> 30 januari van 13.00 tot 17.00 uur. Prijs: 8,50 euro

WILDLANDS – Emmen

Op beide stakingsdagen krijgen bezoekers 6 euro korting op een toegangskaartje. Daarnaast zijn de dierverzorger, dierenarts, diëtist en directeur van het park aanwezig om alle dierenvragen te beantwoorden.
> 30 en 31 januari vna 10.00 tot 17.00 uur. Prijs: 16,50 euro.

Musea

Rijksmuseum – Amsterdam

Voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar zijn er rondleidingen georganiseerd die langs de hoogtepunten van het museum gaan. Om de ontdekkingstocht te voltooien krijgen de kinderen een potlood, papiertje, klei en kanon mee. Daarnaast kun je van een kunstdocent leren tekenen als Rembrandt van Rijn en is er nog keuze uit vier activiteiten die allemaal gratis toegankelijk zijn voor scholieren tot en met achttien jaar.
> 30 en 31 januari van 10.00 tot 14.00 uur.
> Prijs: gratis (t/m 18 jaar) of 20 euro (volwassenen)

Wereldmuseum – Rotterdam

In het Wereldmuseum kunnen scholieren gratis terecht om de exposities Identities en Dossier Indië te bekijken en de ‘Superstraat’ te bezoeken. Dit is een straat met bewoners uit alle windstreken, waar je ervaart hoe iedereen met elkaar is verbonden.
> 30 januari (vanaf 12.00 uur) en 31 januari (vanaf 10.00 uur).
> Prijs: gratis (t/m 18 jaar) of 1 euro (volwassenen)


Scheepvaartmuseum – Amsterdam

Kinderen tussen de 4 en 17 jaar morgen gratis naar binnen, onder begeleiding van een volwassene – die dan ook gratis naar binnen mag. Op de stakingsdagen is er een speciaal programma: je kunt naar twee tentoonstellingen, mee tekenen aan het PoolPanorama of aan een van de museumdocenten alle vragen stellen over het VOC-schip Amsterdam.
> 30 en 31 januari 09.00 tot 17.00 uur.
> Prijs: gratis (t/m 17 jaar – inclusief begeleider)

Museum Speelklok – Utrecht

In dit museum kun je gratis naar binnen en is er ieder uur een rondleiding. Het museum draait volledig om muziek: van kleine speeldoosjes tot grote orgels, het is er allemaal te horen en te zien. Daarnaast kunnen kinderen in de Muziekfabriek terecht om zelf muziek te programmeren.
> 30 en 31 januari van 10.00 tot 17.00 uur.
> Prijs: gratis (t/m 18 jaar)

Luchtvaartmuseum Aviodrome – Lelystad

In het museumrestaurant kunnen ouders de hele dag werken, terwijl een gids de kinderen meeneemt voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding wordt er verteld over de vliegtuigen en de kinderen mogen zelf experimenten doen. De prijs van een toegangskaartje is flink naar beneden gehaald: van 17,95 euro naar 6,95 euro.
> 30 januari van 10.00 tot 17.00 uur.
> Prijs: 6,95 euro

Kastelen

Muiderslot – Muiden

Scholieren kunnen gratis door het Muiderslot dwalen om alles te weten te komen over het leven van een middeleeuwse kasteelheer. Voor leerlingen van de basisschool is een speurtocht uitgezet.
> 30 januari van 10.00 tot 17.00 uur.
> Prijs: gratis (t/m 17 jaar) of 15,50 euro (volwassenen)

Kasteel de Haar – Utrecht

Ook Kasteel de Haar opent gratis haar deuren. Basisschoolleerlingen kunnen beide stakingsdagen gratis naar binnen en een kijkje nemen in onder meer de ridderzaal, balzaal, kasteelkeuken en bijbehorende kasteeltuin.
> 30 en 31 januari van 11.00 tot 17.00 uur.
> Prijs: gratis (t/m 12 jaar – inclusief begeleider) of 6 euro (12+)

Overige activiteiten

Tikibad – Duinrell

Behoefte aan iets actiefs? Het waterpark gaat tijdens de stakingen vier uur eerder open dan normaal. Voor de gebruikelijke prijs kun je deze dagen dus maar liefst 9,5 uur lang genieten van de glijbanen, watervallen, stroomversnellingen en het golfslagbad.
> 30 en 31 januari van 12.00 tot 21.30 uur.
> Prijs: 15,50 euro (kinderen tot 1,20 meter) of 19,50 euro (langere kinderen en volwassenen)

Omniversum – Den Haag

Bij het Omniversum kun je met korting terecht voor educatieve natuurfilms zoals AustraliaOceansPandasSuperpower Dogs en Wild Canada.
> 30 en 31 januari van 10.30 tot 17.00 uur.
> Prijs: 5 euro.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee