Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Waarom mannen houden van vrouwen met een ronde kont

Waarom mannen houden van vrouwen met een ronde kont

Waarom mannen houden van vrouwen met een ronde kont

JLo, Beyoncé, Kim Kardashian. Ronde billen zijn hot hot hot, zelfs al vragen wij ons steevast af of ons achterwerk niet te dik is in deze rok. Niet nodig, zo blijkt, want mannen houden van vrouwen met een ronde kont. De wetenschap bevestigt. Ha!

300 mannen die eindeloos mochten staren naar vrouwen in alle vormen en maten: het was het onderwerp van een studie van de Turkse Bilkent Universiteit. De foto’s die de mannen moesten bestuderen waren allemaal in zij-aanzicht genomen, en elke vrouw had een dunnere of dikkere kont. De opdracht? Kies de vrouwen die je aantrekkelijkst vindt en die je het minst aantrekkelijk vindt.

De winnaar? De vrouw wiens ruggengraat een kromming maakt van 45,5 graden, want die bepaalde kromming laat hun kont ronder lijken.

Op het einde van de studie moesten de mannen nog een keer kiezen, deze keer tussen drie foto’s. Elk van de vrouwen had een kont van min of meer dezelfde grootte, alleen hadden ze elk een ander lichaamstype. De een had een holle rug, de ander wat meer vet op haar achterste en de derde had een extra gespierde kont.

En wie won deze keer? De vrouw met de holle rug.

via GIPHY

Holle rug, ronde kont

Conclusie van het verhaal? Het is vooral de kromming van je rug die bepaalt in hoeverre mannen houden van jouw ronde kont.

De reden daarvoor zou zijn dat die bepaalde ronding (of holte, eigenlijk) al eeuwenlang garant staat voor vruchtbaarheid. Bovendien zou een vrouw (historisch gezien) met die bepaalde ronde kont makkelijk voedsel kunnen blijven zoeken tijdens haar zwangerschap, wat haar overlevingskansen en die van haar gezin, beduidend vergrootte.

Of hoe zelfs moderne, hippe mannen, die nog nooit hebben gejaagd om te kunnen eten, tóch nog wat oerinstinct in zich hebben.

Meer billenblogs?