Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Waarom een huisdier goed voor je is

Waarom een huisdier goed voor je is

Waarom een huisdier goed voor je is

Twijfel je al een tijdje over het nemen van een huisdier? Of weet je nog niet welk dier geschikt is? Een paar voordelen van het nemen van een huisdier op een rij.

Gezellig, een huisdier

Een huisdier zorgt vaak voor gezelligheid in huis. Of je nu een goudvis hebt of een hond, veel mensen zien een huisdier als extra familielid of een vriendje. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van de huisdierenbezitters praat tegen zijn of haar beestje. Huisdieren geven je liefde en een gevoel van acceptatie.

Gezond?

Daarnaast zorgen ze voor ontspanning. Dieren kunnen een gevoel van stress verminderen en ons tot rust laten komen. Ze verlagen hierdoor de kans op een hartaanval en ook ons immuunsysteem wordt erdoor verbeterd. Ook kunnen onze favoriete beestjes heel goed troost bieden. Veel mensen geven aan zich beter te voelen na wat aandacht van hun huisdier. Dat je actiever wordt met een hond (je moet hem immers uitlaten), weten we allemaal. Maar een kwartiertje knuffelen met je kat of konijn kan ook een verschil maken.

Kinderen en dieren

Een of meerdere beestjes in huis kan heel goed helpen bij de ontwikkeling van je kind. Een huisdier kan kinderen namelijk een vorm van verantwoordelijkheid leren.

Geen kat of hond

Ben je allergisch? Of wil je een ander huisdier dan kat, hond of konijn? Er zijn heel veel andere dieren die je een warm thuis kunt geven. Wat dacht je van een vogel, zoals een papegaai of parkiet, een goudvis, een cavia of een hamster? Een fret, leguaan of verschillende soorten muizen kunnen ook als huisdier worden gehouden. Hier vind je een overzicht met toegestane huisdieren in Nederland.

Overweeg jij om een huisdier te nemen? Of heb je er al een? Laat het ons weten!