Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > De volgende stap van Susan Smit

De volgende stap van Susan Smit

De volgende stap van Susan Smit

ECCO, Net5 en Flair slaan de handen ineen voor een nieuw tv-programma: De Volgende Stap. Het doel? Vrouwen inspireren en stimuleren na te denken over de volgende stap in hun leven. In de eerste aflevering: Susan Smit.

‘In de toekomst zou ik graag met rust en aandacht mijn evenwicht vinden tussen zorgen, liefhebben en schrijven. Sinds onze zoon Goof is geboren, leef ik gejaagd. Als ik met vrienden op een terrasje zit, ga ik toch eerder weg, omdat ik de kinderen van de oppas moet ophalen. Zit ik bij de kindjes, check ik ondertussen even mijn mail. En als ik wil schrijven, moet dat in lunchcafés en koffiebarretjes, of beneden met de babyfoon naast me, totdat de lichtjes gaan knipperen. Ik doe alles haastig.

‘Ik zoek evenwicht tussen zorgen, liefhebben en schrijven’

Nieuwe roman

‘Dit jachtige leven past niet bij mij, maar ik kan het wel verklaren. Een tweede kind vraagt om een nieuwe modus, ritme en manier om het zorgen, liefhebben en schrijven te combineren. Ik wil me weer volledig kunnen focussen op mijn geliefde, mijn vrienden, kinderen en werk. Ik zou dolgraag beginnen aan een nieuwe roman. Maar daarvoor mis ik nog even de rust. Vlak voor de geboorte van Goof werd mijn werkkamer een babykamer en verruilde ik mijn schrijfspullen voor rompertjes en scheef ik mijn columns in café’s. We zijn onlangs verhuisd naar een nieuwe woning, waar gelukkig ruimte is voor een eigen kamer. Ik heb een mooi onderwerp in mijn hoofd en mijn vingers jeuken, maar ik verbied mezelf er nu al in te duiken. Een roman schrijven doe je er niet ‘even’ bij.’

Gebroken nachten

‘Ik weet dat het goed komt. Ook bij ons eerste kind kende ik hetzelfde wankelende evenwicht. Ik heb na de geboorte van een jaar nodig gehad weer in balans te komen. Goof is nu tien maanden. De gebroken nachten zijn voorbij, hij slaapt door tot zes uur. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ik de dingen in mijn leven weer kan herschikken en echt met alle aandacht en rust er weer voor iedereen en mezelf kan zijn.’

 

sebassSebastiaan Labrie (42) presenteert het nieuwe programma De volgen de stap voor Net5. Hij heeft daarvoor een bijzondere reizen gemaakt met Suzan Smit, Elle van Rijn, Sanne Vogel, dj Isis, Bibian Mental en Sandra Schuurhof. De vraag die uitgebreid aan bod komt in zijn programma is wat hun volgende stap is. ‘Iedereen die wil groeien in zijn of haar leven op het gebied van werk, de liefde, het gezinsleven of je eigen persoonlijke ontwikkeling: om te groeien moet je een volgende stap zetten. Ik vind het mooi om te zien dat de vrouwen in mijn programma durven te vertellen over welke dromen zij nog hebben en wat ze nog najagen in het leven. Daar heb ik iets aan gehad, maar gaat de kijker zeker ook van genieten.’ In de eerste aflevering die wordt uitgezonden op woensdag 29 oktober om 22.30, gaat Sebastiaan op reis met Suzan Smit naar Zweden. Suzan neemt haar moeder mee.