Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Verstopte neus? Dit doe je ertegen!

Verstopte neus? Dit doe je ertegen!

Verstopte neus? Dit doe je ertegen!

Het is koud, het is winter en ja.. dan sluipt verkoudheid er snel in. Een rijtje handige tips wat je kan doen tegen een verstopte neus.

Menthol

Wat effectief werkt tegen een verstopte neus is menthol. Smeer wat zalf op je bovenlip en je kunt weer een paar uurtjes ademen door je neus. Fijn!

Stomen

De werkzaamheid is nooit bewezen, maar veel mensen ervaren stomen als verlichting bij verkoudheid. Voeg mentholparels toe aan een kom kokend water om je neusslijmvlies te kalmeren. Verse takjes kamfer of kamille werken verzachtend.

Soep

Kreeg jij vroeger thuis altijd kippensoep als je verkouden was? Het helpt dus echt! Uit onderzoek van een aantal longspecialisten bleek dat bij het koken van kip een stof vrijkomt die ook in acetylcysteïne zit, een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven bij ademhalingsproblemen.

Pittig eten

Lijkt er geen einde aan je verstopte neus te komen? Pittig eten helpt om de spieren in je keel te ontspannen en zo het hoesten te verminderen en je neus vrij te maken. Gooi bijvoorbeeld een chilipeper door je gerecht. Vette producten zoals vlees, kaas en melk kun je beter even laten staan.

Sauna

Ben je snel ziek of verkouden, ook dan is een bezoek aan de sauna een aanrader. Door de hitte maakt je lichaam namelijk meer witte bloedcellen aan waardoor je beschermd wordt tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.