Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Al voorzichtig je autovakantie plannen? In dít Europese land worden verkeersboetes extreem duurder

Al voorzichtig je autovakantie plannen? In dít Europese land worden verkeersboetes extreem duurder

Al voorzichtig je autovakantie plannen? In dít Europese land worden verkeersboetes extreem duurder

Ondanks dat er in Nederland, maar ook in de rest van de wereld flink doorgeprikt wordt, hebben we nog geen idee hoe de zomervakantie er dit jaar uit komt te zien. Kunnen we met het vliegtuig eindelijk weer een verre reis maken? In welke landen zijn we welkom? Het is afwachten. Voor wie toch alvast plannen maakt en voor de relatief veilige optie – in Europa met de auto – kiest, is er alvast een belangrijk nieuwtje. In dít Europese land worden de verkeersboetes namelijk extreem verhoogd.

Geen misselijke bedragen

Wie binnenkort door Oostenrijk toert, doet er goed aan scherp te blijven op z’n snelheid. Het land verdubbelt (!) maar liefst de boetes voor snelheidsovertreders en die waren al niet bepaald misselijk. In hele ernstige gevallen kan voortaan zelfs het voertuig van de overtreder in beslag worden genomen, óók van buitenlandse toeristen.

*Slik

De maximale boete voor zeer hard rijden wordt verhoogd van – niet schrikken – 2180 euro naar 5000 euro. Da’s dus zelfs méér dan een verdubbeling. Hiervoor zouden in de regel wel alleen echt extreme hardrijders en herhalingsdaders moeten vrezen.

Rijbewijs inleveren

Ook ben je voortaan eerder je rijbewijs kwijt wanneer je flink te hard op het gas hebt getrapt; de grenswaarden worden verlaagd met tien kilometer. Rijd je binnen de bebouwde kom 30 kilometer of meer te hard, of 40 kilometer daarbuiten, is z’n rijbewijs twee weken kwijt. Bij 40+ klimometer binnen de bebouwde kom en 50+ daarbuiten, moet het vier weken zonder doen. Wie zich waagt aan een ‘straatrace’, kan z’n rijbewijs pas na minimaal zes maanden weer terugkrijgen. De eigenaar krijgt het pas terug nadat een verkeerspsychologisch onderzoek is afgenomen. In extreme gevallen kan het voertuig van de overtreders worden afgepakt.

Lees ook
Kunnen we deze zomer dan tóch naar het buitenland op vakantie dankzij de Europese gezondheidspas?

Zomerplannen

De nieuwe maatregelenpakket gaan in de zomer van dit jaar gelden, dus precies in het vakantieseizoen en de tijd waarin ook veel Nederlanders het land bezoeken of doorkruisen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Getty