Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Eet je gelukkig!

Eet je gelukkig!

Eet je gelukkig!

Heb je een (herfst)dipje, pechdag of ben je ongesteld? Dan grijp je misschien snel naar ongezond eten – bijvoorbeeld snoepgoed, koekjes of een vette hap – maar helaas na een tijdje voel je je alleen maar slechter. Hier vijf dingen die je kunt eten waar je echt van op knapt! Healthy en bovendien geven ze een gelukmakend gevoel!

Kokosnoot

Het eten van een kokosnoot (het harde gedeelte) maakt gelukkig. Een kokosnoot bevat namelijk triglyceriden, dat zijn vetten die zorgen voor een betere mood.

Honing

Honing is een natuurlijke oppepper en een gezonde zoetmaker. Het bevat kaempferol en quercetine, dat houdt de hersenen happy en kan depressiviteit voorkomen.

Ei

Bak vaker een eitje. Eieren bevatten grote hoeveelheden zink, vitamine B, jodium, omega-3 vetzuren en eiwitten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een ei bij het ontbijt eten meer gewicht verliezen dan wanneer je een sneetje brood eet. En een paar pondjes afvallen, maakt vaak gelukkig.

Amandelen

Een handje amandelen per dag is niet alleen goed voor het hart, het helpt ook het stofje dopamine aan te maken. En dopamine bezorgt je een blij en gelukkig gevoel.

Pure chocolade

Het is écht waar. Van chocolade word je gelukkig. Het eten van een stukje pure chocolade verbetert de bloedsomloop naar de hersenen, zorgt voor een betere concentratie en je voelt je meer energiek. Je voelt je dus instant een heel stuk gelukkiger.