Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Weer verder reizen dan Europa? Nóg meer landen op geel vanwege positieve coronacijfers

Weer verder reizen dan Europa? Nóg meer landen op geel vanwege positieve coronacijfers

Weer verder reizen dan Europa? Nóg meer landen op geel vanwege positieve coronacijfers

Nederlanders kunnen met ingang van donderdag naar nóg meer landen – enigszins zorgeloos – op vakantie. Het reisadvies voor Frankrijk, Griekenland en België gaat dan van oranje naar geel vanwege de gunstige coronacijfers, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Landen op geel

Behalve naar deze drie bestemmingen worden ook reizen naar Estland, de regio Sjeverna Hrvatska in Kroatië, Litouwen en Slovenië niet langer afgeraden.

Delta-variant

Vanwege de zorgwekkende Delta-variant wordt het reisadvies voor de Portugese hoofdstad Lissabon donderdag oranje: alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Reizigers uit Lissabon moeten vanaf dan een negatieve test laten zien als ze naar Nederland terugkeren en bij aankomst in Nederland moeten ze in quarantaine. De rest van Portugal en de Azoren en Madeira blijven geel. Het reisadvies voor Spanje blijft oranje. Hoewel de coronacijfers in dat land langzaam verbeteren, zijn ze volgens het ministerie nog niet goed genoeg.

Geel buiten Europa

Het positieve reisadvies voor België geldt niet voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Griekenland staat Athene nog niet op geel. Het ministerie wijst er op dat er ondanks het gele reisadvies er nog wel andere reisbeperkingen of andere maatregelen gelden die gevolgen kunnen hebben voor een reis. Het reisadvies voor de Verenigde Staten gaat bijvoorbeeld ook naar geel, maar het land staat geen vakantiereizen toe.

Gratis PCR-test

Het kabinet heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat reizigers die in juli of augustus vanuit Nederland naar het buitenland reizen zich gratis mogen laten testen. De gratis testen zijn bedoeld voor reizigers die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn en zich deze zomer voorafgaand aan hun reis naar het buitenland moeten laten testen.

Lees ook
Boeken maar! Ook déze vakantielanden staan weer op geel (én groen!)

Vergoeding

Als de reisbranche voor een reis in juli en augustus een test laat afnemen, wordt deze vergoed. Dit geldt ook voor de testen die al eerder bij het boeken voor een reis in deze maanden zijn betaald. Daarnaast kunnen reizigers een gratis test krijgen bij een gecontracteerde partij. Tot slot zal ook testcapaciteit van een aantal GGD’s, ongeveer 35.000 testen per dag, worden benut. Hiervoor worden verspreid over Nederland testlocaties ingezet. Het kabinet schat dat er in juli en augustus maximaal 3,5 miljoen testen nodig zijn. De kosten worden geschat op 250 miljoen euro.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ministerie Buitenlandse Zaken (@minbz)

Bron: ANP | Beeld: Getty