Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > De zon of sneeuw opzoeken tijdens de feestdagen, kan dat nog wel dit jaar?

De zon of sneeuw opzoeken tijdens de feestdagen, kan dat nog wel dit jaar?

Reizen & Uitjes
De zon of sneeuw opzoeken tijdens de feestdagen, kan dat nog wel dit jaar?

Toen afgelopen voorjaar de coronacrisis uitbrak, hadden we met z’n allen wel verwacht dat in zomer op vakantie een ding zou worden. Maar in de winter, richting het eind van het jaar, dan moest dat vast weer prima kunnen, toch? Helaas deden de ontwikkelingen van de tweede golf dat idee steeds meer vervagen en neemt het Outbreak Management Team (OMT) met een nieuw advies woensdag ons laatste sprankje hoop weg.

Negatief reisadvies

De corona-uitbraak zal waarschijnlijk nog niet onder controle zijn wanneer Nederlanders op vakantie gaan naar wintersportgebieden. In dat geval zou er een negatief reisadvies voor die skigebieden moeten gelden, stelt het OMT vandaag, dat de overheid adviseert over de aanpak van de coronacrisis.

Regels en voorlichting

Het OMT oppert dat mensen alleen nog met hun eigen gezin op vakantie kunnen gaan, en dat reizen met anderen worden ontraden. De maximale omvang van groepen zou moeten worden beperkt. Verder zouden Europese landen met elkaar afspraken moeten maken over het sluiten van restaurants en cafés en het verbod op feesten. Daarnaast wil het OMT dat er gerichte voorlichting komt voor groepen over de coronaregels. Ouderen zouden voorgelicht moeten worden “over de risico’s van overwinteren in het buitenland”.

Lees ook
Nóg langer een semi-lockdown? Mededeling tijdens ‘persmoment’ onverwachte klap in gezicht van NL

Handhaving

Als vakantiegangers terugkeren naar Nederland zou de overheid strenger moeten controleren of ze wel in quarantaine gaan, adviseert het OMT ook, “zo mogelijk door registratie van reizigers na thuiskomst en actieve monitoring om handhaving te optimaliseren”. Sneltesten zijn hier geen alternatief voor, benadrukken de deskundigen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee