Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Duizenden vakantiegangers krijgen hun testuitslag te laat: dít is waar je op moet letten

Duizenden vakantiegangers krijgen hun testuitslag te laat: dít is waar je op moet letten

Duizenden vakantiegangers krijgen hun testuitslag te laat: dít is waar je op moet letten

Sta je dan: op Schiphol, zonder testuitslag. Duizenden vakantiegangers zijn in de problemen gekomen door vertraagde negatieve testuitslagen die je nodig hebt om het buitenland binnen te komen. Dít is wat er aan de hand is en waar je op moet letten bij het nemen van een coronatest.  

Laboratoria

Je zou denken dat het probleem ligt bij de GGD’s, commerciële testbureaus of bij het demissionaire kabinet. Maar niets is minder waar: het explosieve gestegen aantal aan afgenomen tests kunnen de testlaboratoria niet meer aan. Daarom krijgen veel vakantiegangers hun testuitslag veel te laat.

Explosie

Explosief gestegen testen is geen understatement. Laboratorium Saltro zegt tegen RTL Nieuws overdonderd te zijn door het aantal testen die afgelopen weekend binnen zijn gekomen. “Normaal ging het om 2.000 testen in een weekend, dit weekend waren het er 15.000. Hier zijn wij niet op ingericht waardoor er achterstanden zijn ontstaan”, zegt een woordvoerder. Dit heeft volgens Saltro te maken met verschillende coronabrandhaarden in combinatie met de vakantietesten.

Tip van Flip

Hoe voorkom je nou dat jij straks ook je vlucht mist? Check even of je voor jouw vakantieland een PCR-test of een antigeentest nodig hebt. Het probleem zit hem namelijk in de PCR-testen, maar voor veel landen is een antigeentest voldoende. Deze hoeven niet naar het laboratorium waardoor je de uitslag binnen een halfuur hebt. Voor nu wordt er keihard gewerkt om de negatieve testbewijzen weer op tijd af te leveren, zodat jij strakjes zonder extra zorgen je vakantie kan beginnen.

Lees ook
Vanaf morgen: risiconiveaus op verschillende plaatsen coronakaart naar ‘zeer ernstig’

Stressen

Naast de vertraagde testuitslagen, zijn er nog andere zaken om over te stressen – tenzij je geen stresskip bent of niet op vakantie gaat. Want wat moet je doen als jouw vakantieland opeens oranje wordt? Flair zocht het voor je uit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images