Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Nooit meer wachten: met déze briljante trucjes valt jouw koffer als eerst op de bagageband

Nooit meer wachten: met déze briljante trucjes valt jouw koffer als eerst op de bagageband

Nooit meer wachten: met déze briljante trucjes valt jouw koffer als eerst op de bagageband

Een lange tijd behoorde het niet tot de opties, maar gelukkig mogen we sinds een tijdje weer: op vakantie! Heb jij een reisje op de planning staan? Grote kans dat je geen zin hebt om op het vliegveld nog een uur op je koffer te moeten staan wachten. Enne, bij terugkomst al helemaal niet, want eenmaal geland wil je gewoon lekker naar huis. Gelukkig zijn er meerdere trucjes waarmee je ervoor kunt zorgen dat je jouw bagage als eerste van de band kunt plukken. Bedank ons later maar.

Trucjes koffer als eerste op bagageband

Niets is zo vervelend als je uit het vliegtuig bent gestapt en bij de bagageband nog ellendig lang moet wachten totdat jouw koffer eindelijk voorbij komt. Je ziet de één na de ander weglopen met zijn of haar spullen, terwijl je zelf de minuten ziet wegtikken. Geloof het of niet, maar er zijn een paar hacks waarmee dit tafereel verleden tijd wordt. Komen ze.

Last in, first out

Allereerst kun je ervoor kiezen om eersteklas te vliegen, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Geen extra kosten maken maar wél als eerste jouw koffer van de bagageband plukken? Dan zou je bij de incheckbalie kunnen vragen om een gratis ‘fragile’-sticker. Hiermee geef je aan dat er breekbare spullen in jouw koffer zitten, waardoor-ie als een van de laatste in het vliegtuig belandt. En hierbij geldt: last in, first out.

Lees ook
Pakken maar, die koffers: dít positieve effect heeft een vakantie (in eigen land) op je gezondheid

Wacht met inchecken

Het laatste trucje is een tikkeltje riskanter, maar voor de daredevils onder ons wél de moeite waard om uit te testen. Als je wil dat jouw koffer als eerste op de bagageband belandt, kan het helpen om pas op het laatste moment in te checken. De kans is dan groot dat de koffers van andere reizigers al in het vliegtuig zijn geladen en de jouwe daar pas achteraan komt. Het gevolg: hij valt als een van de eerste op de bagageband. Houd er wel rekening mee dat je genoeg tijd overhoudt om je naar de gate te verplaatsen, want je vlucht missen zou natuurlijk zonde zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin.nl | Beeld: Getty Images