Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Trouwen met een beperkt budget? Dat doe je zo

Trouwen met een beperkt budget? Dat doe je zo

Trouwen met een beperkt budget? Dat doe je zo

copyright: Corbis

Gaan jij en je lief binnenkort trouwen, maar hebben jullie niet veel geld om uit te besteden? Ontdek hier hoe je er toch een fijne en onvergetelijke dag maakt met een beperkt budget.

  • Ook zonder grote middelen kun je een onvergetelijke trouwdag hebben. Op de huwelijkslocatie kun je al veel geld besparen. Zijn er goedkope zalen in de buurt? Krijg je toestemming om een receptie te organiseren in een park? Andere aparte locaties zijn: je oude school, een fabriekshal, een plaatselijk museum…
  • Heb je een locatie, kies dan een thema. Met een themahuwelijk kom je tot een heel bijzondere sfeer zonder grote kosten. Belangrijk is dat het thema terugkomt in alle onderdelen van de bruiloft. De details moeten in elkaar passen. Natuurlijk kies je een thema dat bij jullie als persoon aansluit: een bruiloft in het thema van jullie favoriete vakantieland (bijv. een Spaanse bruiloft met een paella-diner, gitaarmuziek, flamencodans..), een groene bruiloft (met een vintage bruidsjurk, gastennaamkaartjes van gerecycleerd papier enzovoorts), een bruiloft in jullie lievelingskleuren met tafelkleden…
  • Hoe pak je het aan om te knippen in de gastenlijst en zo te besparen op drank en eten? Bekijk wie je wanneer wilt uitnodigen. Houd je een etentje voor alleen naaste familie en de getuigen? Voor het avondfeest kun je dan weer meer mensen uitnodigen.
  • De bruidskleding is ook een hoge kostenpost. Daarop kun je besparen als je je bruidsjurk shopt aan het einde van het seizoen of een vintage trouwjurk via internet of een vintagezaakje scoort, als je toekomstige man en jij de trouwkleding huren óf wanneer je aansluit bij de oude traditie om de trouwjurk van je moeder of grootmoeder te dragen en die aan te laten passen aan je eigen figuur. Kortom, opties genoeg!
  • Ken je mensen die al getrouwd zijn? Vraag dan zeker raad en kijk eens hoe zij het aangepakt hebben.

Lees ook