Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Alle clubs en restaurants op Ibiza weer open: nu de grenzen nog

Alle clubs en restaurants op Ibiza weer open: nu de grenzen nog

Alle clubs en restaurants op Ibiza weer open: nu de grenzen nog

Dit is toch weer zo’n momentje waar iedereen in Nederland nu van droomt. Op Ibiza is dit weer de realiteit. De clubs en restaurants mogen daar weer open, zodat er in het buitengedeelte weer gegeten en gedronken kan worden. 

Dit blijkt uit een artikel van The Olive Press. Niet alleen op Ibiza mag er mondjesmaat weer wat meer trouwens, de regering van de Balearen begint op 2 maart met het de-escalatie plan op Ibiza, Formentera, Menorca en Mallorca. Eerst alleen nog buiten, maar binnenruimtes worden ook niet vergeten: vanaf 16 maart kunnen die – met nieuwe veiligheidsvoorschriften – weer open. Mits het aantal coronabesmettingen niet heel veel is toegenomen. #weregoingtoibiza

Coronacrisis

Het partyeiland Ibiza heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de coronacrisis. Niet gek, want normaal gesproken komen er ongelooflijk veel toeristen naar de nachtclubs en die combinatie is nu niet mogelijk. En ondanks dat je anders zou vermoeden, is niet iedereen blij met het nieuws dat de deuren naar terrassen van clubs en restaurants op Ibiza weer open mogen. Op het eiland Mallorca heeft de meerderheid van de bars en restaurants geen terrassen. Die kunnen hun toko dus nog steeds niet openen. En als je denkt: zal wel meevallen, zo’n tachtig procent heeft géén terras. Lullig. Vooral omdat, zo blijkt uit het artikel, er geen financiële hulpmiddelen zijn verstrekt aan de getroffen ondernemers.

Lees ook
Zo wordt je kind elke dag een beetje wereldwijzer

Nog geen tripje

De kop ‘Tripje naar Ibiza?’ moet je natuurlijk niet letterlijk nemen. Het advies van Rijksoverheid is nog steeds: Blijf in Nederland. Ga niet op reis. Maar als dat wél weer kan: dan willen we met liefde de getroffen ondernemers op Ibiza helpen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VivaBeeld: Pexels