Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Tried & tested! 5x waarom alleen uit eten goed voor je is

Tried & tested! 5x waarom alleen uit eten goed voor je is

Reizen & Uitjes
Tried & tested! 5x waarom alleen uit eten goed voor je is

Lees ook: Nationale Week Zonder Vlees – recept: quesadilla met gegrilde bloemkool

1. Je ervaart eenzaamheid

Dit betekent niet dat je alleen bent. Dit houdt in dat je tijd doorbrengt met je beste vriendin, namelijk jezelf. En dit kan een positief effect hebben op creativiteit. Daarnaast kan je écht jezelf zijn. En zoveel eten als je wil.

2. Geen small talk

Al die verplichte vragen die je altijd moet stellen terwijl je het antwoord niet wil weten. Hoe gaat het nu met je? Hoe is het met je (ex)vriendje? Hoe is het met je nieuwe job? Same old, same old. Als je alleen eet geef je jouw brein de mogelijkheid om dingen te verwerken die er daadwerkelijk toedoen.

3. Je brein hoeft zich maar op één ding te focussen

Wanneer je alleen eet, kan je je volledig focussen op hetgeen dat op het bord voor je ligt en er daadwerkelijk van genieten, zonder dat je ongemakkelijke stiltes hebt tijdens het opeten van dat net te grote hapje hamburger. Of dat je te druk bent met je kinderen voeren (en jouw maaltijd koud is).

4. Het werkt mediterend

Een fijn gevolg van puntje 3. Geef jezelf de kans helemaal op te gaan in het eten waar je nét te veel voor betaald. Richt je op de smaak, op het kauwen en de geur.

5. Je maakt gezondere keuzes

Of niet natuurlijk, dat is aan jou!  Je ervaart in ieder geval geen druk van iemand anders om wel of geen extra (fles) wijn te bestellen.  Me time to the max.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties?
S
chrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: MAN MAN | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee