Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Moet ik mijn tong poetsen?

Moet ik mijn tong poetsen?

Reizen & Uitjes
Moet ik mijn tong poetsen?

Het poetsen van je tong? Waarom?

Tong poetsen

Het oppervlak van je tong is dé plek voor een get-together voor schadelijke bacteriën en zorgt bovendien vaak voor een slechte adem. Hier nestelen zich de bacteriën die stinkende geuren verspreiden. He bah. Sla daarom het poetsen van je tong zeker niet over.

Tong schoonmaken

Strijk met een zachte tandenborstel een paar keer over je tong. Doe dit zachtjes van achteren naar voren en ook nog even van links naar rechts. Iedere tong is anders, de een is fijner dan de ander. Afhankelijk van de structuur van je tong kan je een tongschraper kopen bij de drogisterij. Die helpt je tong nog schoner te houden.

Wist je dat…

Als je je tong tijdens het poetsen van je gebit meeneemt, zorg je dat 40% van de bacteriën opgeruimd wordt. Met een tongschrapen verwijder je wel 75% van de bacteriën. Sta je op een feestje en heb je geen tandenborstel of tongschraper bij de hand? Logisch, of course. TIP! Vraag dan om een glas water met een schijfje citroen.

Tot slot, ben je plots je tandenborstel kwijt? Gebruik een washandje. Met het ruwe oppervlak van een washandje kan je op een zachte manier tandplak verwijderen, zowel je tanden als je tong. Oh en als ook nog eens geen tandpasta in huis hebt, kun je ook mondwater gebruiken. Dit verwijdert niet echt tandplak, maar wel etensresten.

Poets ze!

 

 

Lees ook:
– Een normale of een elektrische tandenborstel?
– Schoonmaken met tandpasta
– Scheermesjes schoonmaken en scherp houden

Shoppen is altijd een goed idee