Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Tips voor meer salaris

Tips voor meer salaris

Tips voor meer salaris

Yes! Je bent door de solicitatierondes heen en je maakt je op voor het laatste gesprek met je potentiële nieuwe werkgever: onderhandelen over het salaris. Hoe vraag je nu om het salaris dat jij voor ogen hebt? Geen nood, Flair geeft tips! Enne, ook handig als je al een baan in de pocket hebt maar wel een salarisverhoging kunt gebruiken. 

Tips

  • Probeer niet gelijk ‘ja’ te zeggen op het eerste salaris dat je wordt aangeboden. Het is helemaal niet erg om te onderhandelen. Sterker nog, het laat zien dat je sterk in je schoenen staat en niet bang bent voor jezelf op te komen. Werkgevers bieden vaak als eerste een lager salaris dan ze daadwerkelijk kwijt kunnen. Aan jou de taak of daar nog rek in zit.
  • Onderzoek hoe vervangbaar jij bent. Ben jij de enige kandidaat voor deze functie? Breng jij iets extra’s to the table? Ben je expert in jouw vakgebied, heb je een enorm netwerk dat briljant van pas komt in deze nieuwe functie? Houd hier rekening mee in het onderhandelproces. Heb je het gevoel dat je waardevol bent voor je werkgever? Ga er dan voor!
  • Bereid je goed voor op het salarisgesprek. Een goede voorbereiding zorgt er namelijk voor dat je zelf óók overtuigt raakt van je eigen kunnen en dat het niet erg is om te vragen wat je wil. Op zakelijk vlak geldt juist andersom: ‘wie NIET vraagt, wordt overgeslagen’.
  • Volg jouw gevoel en laat je keuze niet afhangen door de meningen van familie of vrienden. Onderhandel over het salaris op jouw manier en durf ook om een aantal dagen bedenktijd te vragen. Zo kun je op je gemak nadenken en het e.e.a. op een rijtje zetten (of juist tijd creëren om je nieuwe tegenbedrag te onderbouwen). Bedenktijd vragen is heel gebruikelijk.
  • Lopen de onderhandelingen niet zoals je gehoopt had? Dat geeft niets. Je hebt in ieder geval laten zien dat je sterk en professioneel in je schoenen staat. Zit er geen rek in het salaris en ga je akkoord met het eerste bedrag? Fleur je job dan op met leuke extra’s. Bespreek vergoeding voor reiskosten, vakantiedagen, een telefoon van de zaak, een cursus naar keuze om jezelf nog meer te ontwikkelen, enzovoorts.

 

Succes!

Heb jij nog tips voor het onderhandelen over salaris?

Lees ook: Drukke werkdag? Zo maak je hoofd leeg!