Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Tips tegen littekens

Tips tegen littekens

Reizen & Uitjes
Tips tegen littekens

Au. Een wondje? Zo voorkom je dat het een litteken wordt.

Tips tegen littekens

Zorg dat je niet aan een wondje gaat krabben, of dat het gaat jeuken. Ga er voorzichtig mee om en kijk uit met viezigheid van buitenaf. Om een litteken te voorkomen is het belangrijk dat je er niet te veel aan zit en het bovendien goed schoonhoudt.

Exfoliëren

Is je wondje geheeld? Scrub dan zachtjes de huid, ook wel exfoliëren genoemd. Dit zorgt ervoor dat je huid nieuwe huidcellen gaat aanmaken. Ook moet je de wond – nu hij bijna geheeld is – alsnog goed beschermen tegen de zon om een litteken te voorkomen.

Dermatoloog

Houd je nu de wond is geheeld alsnog een zichtbaar litteken over? Maak dan een afspraak bij een dermatoloog. Hij of zij kan jou een crème voorschrijven dat helpt het litteken te laten verdwijnen. Dermatologen zijn artsen gespecialiseerd in de huid, zij weten er het beste raad mee.

Lasertechniek

Ook bestaan er tegenwoordig lasertechnieken om littekens weer te herstellen. Mocht het nodig zijn, ga dan naar een specialist om je hierover te laten informeren.

Smeersels

  • Vergeet chemische crèmes; jojoba-olie is puur natuur en wordt gemaakt van zaadjes van de Jojoba-struik. Smeer het zowel op je huid als je haar en het is een wondermiddeltje tegen droge wintervelletjes, rimpels en littekens. Het proberen waard, niet waar?
  • Wij zelf hebben het nog nooit geprobeerd maar op internet wordt er veel over geschreven: het schijnt dat citroenzuur littekens vermindert en de huid sneller geneest. Zo doe je dat: knijp citroensap op een wattenschijfje en wrijf het over de plekjes. Spoel na met koud water.

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee