Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Over een paar weken op vakantie naar Rhodos? Je kunt je nú aanmelden voor een unieke proefreis

Over een paar weken op vakantie naar Rhodos? Je kunt je nú aanmelden voor een unieke proefreis

Over een paar weken op vakantie naar Rhodos? Je kunt je nú aanmelden voor een unieke proefreis

Inmiddels hebben we al ruim een jaar te maken met alle corona-ellende en één ding moge duidelijk zijn: iedereen snakt naar het ‘oude normaal’, waarin we een terrasje pakten als we daar zin in hadden en schouder aan schouder op een feestje stonden. Ook kijken we reikhalzend uit om weer het vliegtuig te pakken naar een zonnig of ver oord, al werd afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie duidelijk dat dat voorlopig nog níet mogelijk is. Voor iedereen die écht niet kan wachten, gloort er tóch een sprankje hoop aan de horizon. De reisbranche organiseert namelijk een proefreis naar Rhodos en jíj kunt je aanmelden om mee te gaan op die vakantie.

Proefreis naar Rhodos

Inmiddels hebben we al een paar testevenementen achter de rug en binnenkort staat er een proefreis richting Rhodos op de planning, om ook te bekijken hoe dat straks weer op een veilige manier kan. Transavia en Sunweb hebben daarvoor de handen ineengeslagen en organiseren een reis voor 189 mensen. Zij mogen in het vliegtuig stappen voor een zonovergoten vakantie op het Griekse eiland Rhodos, die bestaat uit een all-inclusive pakketreis van acht dagen. In het resort zullen geen andere gasten aanwezig zijn; uiteraard loopt er wel het nodige personeel rond.

Testen voor én na vakantie

Voorafgaand aan de proefreis moeten de 189 gelukkigen zich laten testen, net als na afloop van de vakantie. Ze mogen het resort niet verlaten en moeten zich op Rhodos houden aan de richtlijnen die daar gelden. En da’s niet het enige: bij thuiskomst moeten de reizigers tien dagen in quarantaine, waarbij op dag vijf opnieuw een PCR-test wordt afgenomen. Er zitten dus wel wat haken en ogen aan, maar hé: dan kun je wél acht dagen lang genieten van de zon met een cocktail in je hand. Alleen de gedachte daaraan is al heerlijk, nietwaar?

Tweede testvakantie in de maak

Moet je er niet aan denken om acht dagen lang in een all-inclusive resort te zitten? Dan moet je nog even geduld hebben. Er wordt namelijk ook gewerkt aan een tweede testvakantie, waarbij reizigers naar alle waarschijnlijkheid iets meer bewegingsvrijheid krijgen.

Aanmelden

Als je wél denkt: ‘ik wil, zal en móet mee naar Rhodos’, dan kun je je vanaf vandaag aanmelden op de website van Sunweb. Op basis van alle aanmeldingen selecteert Sunweb handmatig 189 vakantiegangers die voldoen aan de door de Nederlandse overheid gestelde criteria voor de doelgroep. Deze bestaat uit Nederlanders tussen de achttien en zeventig jaar, met uitsluiting van hoge risicopatiënten.

Kosten

Mocht je eruit gepikt worden om mee te gaan op de proefreis, dan duurt het niet heel lang meer tot je in het vliegtuig zal stappen; al op 12 april vertrekt-ie richting het Griekse eiland. Meegaan kost je 399 euro, wat inclusief de reis, het verblijf én de sneltesten is. Eén dingetje: uitkijken naar de vakantie is natuurlijk alleen maar goed én logisch, maar pin je er niet volledig op vast. Op advies van het RIVM kan namelijk op elk moment besloten worden om de proefreis te annuleren of af te breken, mochten de ontwikkelingen in Nederland óf op Rhodos tot grote risico’s leiden.

Volle vertrouwen

Hoe dan ook staat de reisbranche te popelen om de testvakantie door te laten gaan en zegt een woordvoerder vertrouwen te hebben in de proef. “Nederlanders staan te trappelen om weer in het buitenland op vakantie te gaan en reisorganisaties op hun beurt ook om die reizen te verzorgen”, aldus Frank van Oostdam van branchevereniging ANVR. “Maar het moet wel veilig en coronaproof. Ik heb het volle vertrouwen dat dit initiatief zal aantonen dat je via je reisorganisatie onbezorgd en veilig vakantie kunt vieren.”

Lees ook
Van spierpijn tot vermoeidheid: dít zijn de vaakst voorkomende bijwerkingen van het coronavaccin

Verheugd

Matthijs ten Brink, CEO van Sunweb Group, is naar eigen zeggen “vanzelfsprekend verheugd met het lichtpuntje van de vakantiepilot”. “De reisbranche snakt naar een concrete datum om weer te kunnen reizen. Vakanties staan bij iedereen hoog op het verlanglijstje en de behoefte aan vakanties wordt alleen maar groter. Vakanties zijn hét moment om op te laden, tot rust te komen en je hectische leven even op pauze te zetten. Daarom vinden wij dat iedereen een fijne vakantie verdient”, laat hij weten via een persbericht. Ook Transavia kijkt uit naar de pilot. “Wij zijn blij dat we in deze tijd ons ‘steentje’ kunnen bijdragen om te zorgen dat we in de reissector ervaring opdoen en door samenwerking kunnen leren om een positieve draai te geven aan deze ingrijpende periode”, aldus CEO Marcel de Nooijer. “Samen willen we niets liever dan de hele sector en alle Nederlanders die weer op reis willen een goed perspectief bieden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sunweb (@sunweb)

Bron: RTL Nieuws, persbericht Sunweb | Beeld: Getty Images