Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Heet jouw dochter Tess? Neem haar deze maand gratis mee naar de bioscoop

Heet jouw dochter Tess? Neem haar deze maand gratis mee naar de bioscoop

Reizen & Uitjes
Heet jouw dochter Tess? Neem haar deze maand gratis mee naar de bioscoop

Iedereen die een Tess in haar leven heeft, opgelet! Wil je jouw dochter, nichtje of buurmeisje verrassen met een uitje naar de bioscoop? Omcirkel 30 juni dan maar in je agenda, want op die dag mogen alle meisjes met deze prachtige naam voor niets naar de bioscoop.

Op de laatste zondag van deze maand kun je ‘jouw’ Tess gratis meenemen naar de jeugdfilm Mijn bijzonder rare week met Tess. Op die dag vindt in tientallen bioscopen door het hele land een speciale publiekspremière plaats, waar alle Tessen op vertoon van hun id-kaart naar binnen mogen zónder te hoeven betalen.

Koesteren

Mijn bijzonder rare week met Tess is gebaseerd op het boek van Anna Woltz en vertelt over Samuel die bang is om als jongste van het gezin alleen over te blijven. Daarom begint de jongen tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten.

Hoffman

Onder anderen Jennifer Hoffman, Hans Dagelet, Terrence Schreurs en Julian Ras zijn te zien in de familiefilm, die vanaf 3 juli in de Nederlandse bioscopen draait. De twee hoofdrollen zijn voor Sonny van Utteren en Josephine Arendsen.

Lees ook
Moet je zien! Dit zijn de 10 beste Netflix Original-films

Prijzen

De film won de afgelopen maanden al talloze grote prijzen op buitenlandse festivals. Mijn bijzonder rare week met Tess won vorig week nog de hoofdprijs, de Gouden Slipper, op het prestigieuze Zlin Festival in Tsjechië. Op het New York International Children’s Film Festival kreeg de film de Grand Prize Audience Award en in Zagreb kreeg Tess de publieksprijs. Bekijk hieronder de trailer van de film:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee