Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Wil je weten nu het bijna weer kan: dít wordt het terrassenweer vanaf 28 april

Wil je weten nu het bijna weer kan: dít wordt het terrassenweer vanaf 28 april

Wil je weten nu het bijna weer kan: dít wordt het terrassenweer vanaf 28 april

Mocht íemand het nieuws gemist hebben: vanaf 28 april mogen de terrassen (beperkt, van 12.00 tot 18.00 uur) weer open. Dat betekent: een lekkere lunch, een goed glas wijn, een speciaalbiertje van de tap of een schaal kakelverse bitterballen in de buitenlucht. Althans, als het weer meewerkt.

In weer en wind

Op de redactie grapten we al: zelfs als het regent zitten we op dat terras. Dan maar met paraplu, regenlaarzen en pak aan. WIJ. ZITTEN. DAAR. (Oké, misschien niet met ijzel en sneeuw en andere ellende, maar we laten ons niet tegenhouden door een beetje regen). En dan zetten ze toch heus wel een parasolletje op?

Niks aan de hand

Gelukkig blijken al die noodmaatregelen helemaal niet nodig te zijn voor aankomende woensdag. Weeronline zocht het uit en wat blijkt? De kans op regen is héél klein en de zon schijnt regelmatig. Score! Wel is de zonkracht meteen heftig; binnen een halfuur kan je onbeschermde huid al verbranden door de zon dankzij een UV-index van 4. Neem naar dat terras dus wel een flesje zonnebrand mee.

Onzekerheid over temperatuur

Zonder jas op het terras kan waarschijnlijk nog niet: met verwachte temperaturen van 11 graden in het noorden en 14 graden in het zuiden is nog flink frisser dan normaal. Maar, volgens Weeronline zijn deze temperaturen nog niet in beton gegoten: “De verschillende berekeningen lopen uiteen van 7 tot 21 graden.” Het kan dus nog alle kanten op.

Lees ook
De Koningsspelen komen eraan: met dít zonnige weer kunnen je kids aankomende vrijdag uit hun dak

De dagen daarna

Ook na woensdag blijft het weer zo’n beetje hetzelfde, al is dat nog wat onzeker. ‘April doet wat-ie wil’ blijkt in deze dus zeer weer eens accuraat. En mocht het onverhoopt toch plensen, dan kun je inderdaad áltijd nog voor die regenjas, paraplu en kaplaarzen gaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty