Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Eens of oneens: ‘Op een terras zitten als het straks weer mag, is deze zomer nog geen slim idee’

Eens of oneens: ‘Op een terras zitten als het straks weer mag, is deze zomer nog geen slim idee’

Eens of oneens: ‘Op een terras zitten als het straks weer mag, is deze zomer nog geen slim idee’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Op een terras zitten als het straks weer mag, is deze zomer nog geen slim idee’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘De zomervakantie inkorten om de leerachterstand in te halen, is een goed idee’

stelling terras coronavirus zomer

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Annelies: Oneens. Op een gegeven moment moet de maatschappij toch weer opgestart worden en moet zoveel mogelijk het oude leven terugkeren. Daar horen terrasjes uiteraard ook bij. Ik begrijp dat veel mensen voorzichtig blijven, maar je moet ergens ook weer beginnen.

Saskia: Dat ligt helemaal aan de situatie ter plekke. Maar vooralsnog liever even in de eigen tuin.

Kicky: Als het weer mag van de overheid, dan is daar door experts weloverwogen over nagedacht. Dus dan kan het weer. Ik kan niet wachten! En de horeca heeft ons hard nodig dan.

Renate: Als restaurants en cafés weer open kunnen, zal je niet zomaar op een terras kunnen zitten. Tafels staan verder uit elkaar en dus minder mensen. Dan kan het geen kwaad.

Aleid: Als het weer mag, zie ik geen probleem om weer heerlijk op het terras te zitten en ons favoriete café sponsoren.

Tamara: Onzin! Je kunt prima op een terras zitten. Nies niet in een ander zijn gezicht, geen handen met snot… en het virus blijft niet aan oppervlakte zitten.

Sharlynn: Nope, mij zie je niet.

Elke: Ik werk als verpleegkundige en vindt dat België ooit weer volledig moeten draaien. Persoonlijk: hoe sneller, hoe liever. Want mensen vergeten het economische aspect van het hele coronaverhaal. NATUURLIJK komt gezondheid voorop, daar ben ik volledig mee eens. Maar op zich valt het allemaal nog goed mee in België, dankzij de maatregelen! Maar er komt zoveel meer bij kijken wat we achteraf zeker nog zullen voelen! Al hetgeen dat deze zomer al niet mag doorgaan (festivals, evenementen) is net datgeen waar ik terug energie uithaal om terug volle gas te geven op het werk. Het is eens iets anders dan constant ‘corona’. Dus voor mij mogen de terrasjes ZEKER terugkomen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock