Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Reizen & Uitjes > Steeds weer een orgasme krijgen blijkt gevaarlijk

Steeds weer een orgasme krijgen blijkt gevaarlijk

Steeds weer een orgasme krijgen blijkt gevaarlijk

Dat een orgasme de kers op de taart is, weten we allemaal. Maar wetenschappers beweren nu dat een hoogtepunt bereiken ook wel eens gevaarlijk kan zijn…

Orgasme als risico

Het zou niet gaan om een fysiek, maar een emotioneel risico. Uit een onderzoek naar het seksleven en de gewoontes van studenten, bleek dat de druk op het krijgen van een orgasme tijdens seks eventueel een destructieve werking kan hebben op je zelfbeeld en hoe je naar relaties kijkt. Wetenschappers noemen het fenomeen het orgasme-imperatief.

Orgasme als doel

Sekstherapeuten benadrukken dat die druk ervoor zorgt dat jongeren seks als een activiteit met een duidelijk einddoel gaan zien: een orgasme krijgen. Als je geen orgasme krijgt, heb je dan ook gefaald. Maar seks zou natuurlijk eigenlijk meer rond de interactie zelf moeten draaien, en het plezier dat je eraan beleeft.

Geen orgasme? Geen punt!

Als je er niet in slaagt om een orgasme te krijgen, heeft dat een invloed op zowel je eigen zelfbeeld als dat van je partner. Jij voelt het als falen en je partner voelt zich onbekwaam. De boodschap van het onderzoek is dus eigenlijk dat seks niet moet gaan over verwachtingen of een eindresultaat. We mogen allemaal lekker ontspannen en genieten.

Lees ook: